Környezetvédelem

2022.02.19. 11:30

Nagyszabású hulladékgyűjtéssel tisztelegtek a Tisza előtt Szolnokon

A harmincfős csapat nagyjából kilencven zsáknyi hulladéktól szabadította meg a Tisza környékét.

Szoljon.hu

A lelkes csapat

Forrás: Szolnoki ZöldErő

Február 13-án vasárnap a Szolnoki ZöldErő csapata szemétszedő akcióval emlékezett meg a Tisza Élővilágának Emléknapjáról, ezzel átnyújtva ajándékukat a folyónak és a Tiszaligetnek is – írják közösségi oldalukon.

A létszám meglehetősen magas volt. Harminc elszánt önkéntes – köztük több újonc – jelentkezett az akció helyszínén, ahol a folyó mellett elterülő fás-ligetes területet tisztították meg. A csapat elmondása szerint még soha egyik, korábbi akciójuknál sem töltöttek ennyi időt az előzetes bejárással, így a végeredmény még őket is meglepte.

A nap végén nagyjából kilencven zsáknyi hulladéktól sikerült megszabadítaniuk a környéket, amihez még egy „kevés” ömlesztett hulladék is társult. A Tiszaligetet így sikerült megtisztítaniuk, a Tisza partján azonban még bőven maradt szemét, ezt a folyó következő áradása előtt mindenképpen szeretnék összegyűjteni.

A hulladékok elszállításában ezúttal is az NHSZ Szolnok segédkezett, a zsákokat és a kesztyűket a PET-Kupa csapata biztosította, valamint ők segítettek a megtelt zsákokat összegyűjtésében is. 

Rengeteg hulladékot sikerült gyűjteni, sajnos még így is maradt bőven Forrás: Szolnoki Zölderő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában