Gesztus

2022.02.15. 06:30

Összefogott Tiszajenő, támogatják a pusztító tűz károsultját

Az önkormányzat százezer forint rendkívüli segéllyel támogatta, de magánszemélyek is gyűjtést indítottak.

Kovács Berta

Forrás: Szolnok HTP

Mint arról hírportálunk is beszámolt, február elején leégett egy lakóház Tiszajenőn, a Vasút utcában. A ház lakója be akart gyújtani a vegyestüzelésű kazánba, ekkor kapott lángra az épület. Az ingatlan sajnos lakhatatlanná vált. Az ott élő férfinak így ki kellett költöznie lakóhelyéről.

A károsult lakó megsegítésére összefogott a falu, számolt be róla Virág József polgármester. Az önkormányzat százezer forint rendkívüli segéllyel támogatta, de magánszemélyek is gyűjtést indítottak.

Az alsó épület a viszontagságok ellenére használható állapotban vészelte át a sajnálatos esetet, így az tűnt a legjobb megoldásnak, hogy az illető ott húzza meg magát, míg nem találnak végleges megoldást a lakhatására.

– A férfinak élnek családtagjai, rokonai a településen, tőlük is kapott segítséget – mondta a polgármester. 

– A tűzeset miatt kórházba került, miután kiengedték, a rokonok biztosítottak neki szállást. Az alsó épületben nem volt áram, arra kellett egy ideiglenes megoldást találni, hogy beköltözhessen. De már elkezdték a elektromos óra szekrényét is beszerelni. A lakossági gyűjtés célja pedig az, hogy a sérült főépületet lakhatóvá tegyék. A ház falai statikailag rendben vannak, a födémet, a tetőt azonban újra kell építeni. A törmelékeket, cserepeket már eltakarították az udvarról is, a tetőt nejlonnal fedték be – számolt be a helyzetről a polgármester.

Azt is megtudtuk, a károsult étkezése is megoldott: a helyi konyha üzemeltetője vállalta, hogy minden nap biztosítja számára az ebédet, amit el is juttat hozzá.

Forrás: Szolnok HTP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában