Jász-Nagykun-Szolnok Megye

2022.02.24. 15:00

Rangos díjjal köszönték meg a központ munkáját

Kiemelt rendezvényeik mellett fontos eredménynek tartják, hogy figyelembe veszik véleményüket

Kovács Berta

Gráner Alexandra elnökhelyettes az oklevéllel Fotó: Nagy Balázs

Elismerő oklevelet kapott a CONTACT Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat (CONTACT MKSZ), mint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (CKSZK) cím birtokosa. Az elismerést a civil szervezetek számára nyújtott segítő, áldozatos munkájáért a civil közösségi szolgáltató központok tízéves fennállása alkalmából kapta. Az oklevelet február elején Budapesten, a Grupama Arénában megrendezett I. Országos Civil Konferencián vehették át a szervezet munkatársai.

A CONTACT MKSZ tizenöt éve, 2007 óta működteti a Szolnokon található Civil Házat, más-más minisztérium által kiírt és elnyert cím alatt. 2012-től a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Szolgáltató Központ, majd Civil Információs Centrum (CIC), 2020-tól pedig Civil Közösségi Szolgáltató Központ (CKSZK) elnevezéssel látja el a címbirtokosként rá háruló feladatokat.

Rengeteg minden változott az elmúlt évtized alatt, jelentős minőségi fejlődésen esett át a hálózat

– mutatott rá Mészáros Ágota, a megyei CKSZK szakmai vezetője.

Érdemes megemlíteni például a 2020-tól évente megtartott, a Miniszterelnökség kezdeményezte Civil Infót, ahol elsősorban a NEA-pályázatokról kapnak tájékoztatást a civil szervezetek képviselői. A hálózaton belül kialakultak munkacsoportok, ahogy több megye civil központja működik együtt valamely célok elérése érdekében. Az utóbbi évek jelentős országos projektje többek között az évente kétszer megszervezett civil véradás, vagy az Miniszterelnökség támogatásával megrendezett Adventi Civil Börze, ahol civil szervezetek gyűjthetnek adományokat online a karácsonyi időszakban. 

Mészáros Ágota arról is beszélt, mit tart a megyei központ leginkább figyelemre méltó eredményének a civilek folyamatos támogatása mellett.

– Évente három kiemelt rendezvényünk van: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Konferencia, a Kárpát-medencei Civil Konferencia, valamint a Szolnokon megrendezett Civil Kavalkád, melyek országos elismertségnek örvendenek. Legnagyobb eredményünk viszont az, hogy érezzük, számítanak a civilek véleményére, és figyelembe is veszik azokat a társadalmat érintő döntéseknél. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában