Ukrán válság

2022.02.26. 11:44

Szolnok és további tizenhárom környező település fogadja a menekülteknek szánt adományokat

Szombat reggel sajtótájékoztatón számoltak be a segítségnyújtás lehetőségeiről.

Mészáros Géza

A szolnoki városházán szombat délelőtt jelentették be, hogy a megyeszékhely és a környező tizenhárom település összefogott a háborús menekültek megsegítésében Fotó: Mészáros Géza

A hazánkkal szomszédos ukrán-orosz háborús helyzet kapcsán, rendkívül gyors és célirányos egyeztetést követően, szombaton reggel humanitárius segélynyújtás ügyében sajtótájékoztatót tartott a városházán a megyeszékhely, valamint kistérsége további tizenhárom településének vezetője, és az ötletgazda dr. Kállai Mária.

A térség országgyűlési képviselője elmondta, a jó érzésű pacifista emberek békéért fohászkodnak a két fél konfliktusában.

Az ország harcászati eszközökkel és személyi állománnyal sem kíván beavatkozni az incidensbe, azonban a helyzetet elszenvedő civil lakosság megsegítésében természetszerű a feladat.

A honanya hangsúlyozta, a háború elöl menekülő ukrán, köztük számos kárpátaljai honfitársunk karitatív támogatásáért összefogást kezdeményezett a szolnoki kistérségben.

Virág József, Tiszajenő polgármestere a kárpátaljai felesége és annak családja révén különösen érzékenyen érintett a kialakult helyzet miatt, így kiemelten megemlítette a rászorulók megsegítésének fontosságát.

Arról már Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere számolt be, hogy az érintett települések (Szolnok, Besenyszög, Csataszög, Hunyadfalva, Kőtelek, Nagykörű, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Szászberek, Tiszajenő, Tiszavárkony, Tószeg, Vezseny, Zagyvarékas) lakossága, magánszemélyek és vállalkozások, milyen módon és mivel segíthetnek a hamarosan térségünkbe érkező menekülteknek. 

Azon túl, hogy Szolnok mintegy kétszáz embernek tud azonnali szálláshelyet és ellátást biztosítani

a városházán minden nap reggel 8-tól este 20 óráig lehet elhelyezni tartós élelmiszereket, új vagy használt, de jó minőségű ruhákat, takarókat, tisztálkodási szereket, babagondozási termékeket, a többi település polgármesteri hivatalaiban pedig nyitvatartási időben.

Amennyiben a felajánlott adományokat az adományozók nem tudják a hivatalokba elszállítani, úgy azt jelezzék a [email protected] e-mail címen, vagy a +36-20/294-2725-ös telefonszámon, amelyen keresztül az illetékesek segítenek a szállításban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!