Galériával

2022.02.28. 17:20

Tizenötmilliárd forintból épül hotel a szolnoki Holt-Tisza parton

Letették a Riverstone Hotel alapkövét a szolnoki holt-tiszai vízisporttelep melletti területen. A kategóriájában egyedülálló létesítménytől azt remélik, hogy jelentősen hozzájárul majd a város konferencia, termál és egészségturizmusának fejlődéséhez. A hétfő délutáni eseményen Varga Judit igazságügyi miniszter is részt vett.

Hartai Gergely

Az ünnepélyes alapkőletételt megelőző sajtótájékoztatón megtudhattuk, a négycsillagos superior szálloda 3,5 hektáron helyezkedik majd el, az egyedülálló komplexumban 155 szobát létesítenek. Emellett a 15 milliárd forintos beruházást 4 milliárd forinttal segítette a kormány. A helyszín a tervek szerint 2024 őszétől fogadhat vendégeket.

Varga Judit igazságügyi miniszter megnyitó beszédében elmondta, tapasztalatai szerint Szolnok az ország egyik legdinamikusabban fejlődő megyeszékhelye, mely immár a turizmusfejlesztés felé vette az irányt.

Az itt eltöltött vendégéjszakák száma mindenképpen ezt mutatja. Éppen ezért fontos, hogy a vendégek fogadásához rendelkezésre álljon a megfelelő infrastruktúra. Az új hotel villamosenergia-szükségletének közel 100 százalékát napelemekből fedezi, az épület és a közterületek korszerű led-es technikával lesznek kivilágítva

– vázolta mondandójában a tárcavezető.

Majd hozzátette, nem véletlen, hogy a Holt-Tisza partjára épül a hiánypótló komplexum, hiszen a beruházók feltett szándéka, hogy kielégítsék a nemzetközi edzőtáboroztatási és versenyigényeket.

Egy ilyen gyönyörű szállodát építeni megtisztelő kihívás. Adott ehhez a természeti környezetünk, az M4-es gyorsforgalmi út, a sportesemények és a város kulturális sokszínűsége – vette át a szót Szolnok és térségének országgyűlési képviselője. Dr. Kállai Mária kiemelte, a leendő hotelnek köszönhetően a település konferenciaturizmusa is fejlődik. Ezenfelül a Reptár, a Szolnoki Művésztelep, a Várkapu Látogatóközpont és a tiszaligeti fürdőfejlesztés egyaránt megkívánja, hogy egy jelentős befogadóképességű, minőségi szálláshellyel gazdagodjon a megyeszékhely.

A nagyberuházást ezután Szalay Ferenc polgármester méltatta. A városvezető hangsúlyozta, a Holt-Tisza páratlan helyszínt biztosít az idegenforgalmi fejlesztésnek. – A vízisportok vonzereje nagyban segítheti a szálloda működését. Ma Magyarországon a sport stratégiai ágazat, mely a gazdaság részévé válva rengeteg embernek ad munkát – fogalmazott.

Szalay Ferenc ezt követően Szolnok emblematikus épületére, a Tisza Szállóra hívta fel a figyelmet. Mint mondta, a szálló jelenleg a város gyógyturisztikai lehetőségeinek alappillére.

Biztos vagyok benne, hogy a kormány segítségével megoldást találunk annak megújítására. Muszáj így történnie, hiszen az épület olyan „relikvia”, amely nélkül kevesebbek a szolnokiak

– taglalta.

Az ünnepi rendezvényen felszólalt a beruházó társaság képviseletében a Green Plan cégcsoport általános vezérigazgatója. Plachy László közölte, több mint három évnyi előkészítő munka után kezdődhet el a Riverstone Hotel megvalósítása. – A létesítmény 17 ezer négyzetméternyi beépített területtel rendelkezik majd, és a maga 4000 négyzetméteres fürdőjével egy impozáns helyszín lesz. Nem titok, a cél egy olyan szálloda megvalósítása, amilyen még nincs a térségben, sőt remélhetőleg az országban is egyedülálló – összegezte a vezérigazgató.

A tervek szerint a jövőben a legmagasabb szintű szolgáltatásokat vonultatja fel az épület. A sportolók és más vendégek itt-tartózkodását speciális belsőépítészeti megoldásokkal, valamint különleges élményelemekkel tennék színessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában