Sajtótájékoztató

2022.02.03. 16:20

Több mint tízezer család kap adóvisszatérítést a Jászságban

Jászberény soha nem látott, 3,5 milliárd forint adóbevétellel rendelkezik.

Illés Anita

Pócs János országgyűlési képviselő a Család az első címmel tartott sajtótájékoztatóján Fotó: Illés Anita

A Jászságban több mint tízezer család kapja vissza ezekben a napokban a családi adóvisszatérítés összegét

– mondta Pócs János országgyűlési képviselő csütörtökön a Család az első címmel tartott sajtótájékoztatóján.

A személyi jövedelemadó-visszatérítéssel a Kormány országosan mintegy 600 milliárd forinttal segíti a jogosult családokat. Az intézkedéssel a gyermeket nevelő szülők a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagfizetés mértékéig kapják vissza. Ennek felső határa egy adózó esetén 800 ezer forint. Ha egy családban két szülő is jogosult, akkor az összeg elérheti az 1,5 millió forintot.

A képviselő kiemelte: a magyar gazdaság teljesítménye lehetővé teszi, hogy a nemzetközi szinten is egyedülálló családtámogatási programban a befizetett adót visszafizessék az embereknek.

– Két út áll előttünk. 2010 óta folyamatos az adócsökkentés, a családtámogatás, a rezsicsökkentés és a gazdaság erősítése. Ezzel szemben korábban a Gyurcsány-féle baloldal minden szempontból az elvonásra, megszorításra és adóemelésre törekedett. Ez megbukott. Ma is bírálják a családtámogatási rendszert. Ha ők kerülnek kormányra, elvennék azt. Jászberényben a baloldali városvezetés 2021-ben az évet adóemeléssel akarta kezdeni. A kormány ezt nem engedte, mert többek között a családtámogatási rendszer, az adócsökkentés és a gazdaság erősítése határozza meg a programját. Ennek köszönhetően Jászberény soha nem látott, 3,5 milliárd forint adóbevétellel rendelkezik – zárta mondandóját Pócs János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában