CSATASZÖG/HUNYADFALVA

2022.02.28. 06:55

Továbbadnák az államtól kapott külterületi ingatlant

A terület közigazgatásilag Csataszöghöz tartozik, de a Hunyadfalván élők tartják rendben.

K. B.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A csa­taszögi önkormányzat tulajdonába került egy külterületi, 1587 négyzetméteres ingatlan. 

– A Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től kerestek meg, hogy a szóban forgó állami területet ingyen átruháznák az önkormányzatra – idézte fel Oravecz Zsuzsanna Éva polgármester. 

– A terület ugyan közigazgatásilag hozzánk tartozik, de Hunyadfalva közelében található, ráadásul az ott élők tartják rendben. Valamikor szemétlerakó volt, ők intézték a felszámolását, azóta is ők kezelik, illetve intézik az évenkénti kötelező talajvizsgálatot. Ezért is gondoltam úgy, hogy ezt a területet továbbadjuk nekik. Ezt a javaslatot a képviselő-testület is elfogadta. 

– Négy-öt éve már, hogy felszámoltuk az itt működő szeméttelepet – nyilatkozta megkeresésünkre Vékonyné Házi Eszter, Hunyadfalva polgármestere. 

– Teljes mértékben mi intéztük a rekultiválását. Nem nagy területről van szó, közepén egy kis dombbal, amit annak idején a hulladék fölé emeltek. A dombot egy övárok veszi körül. Van itt egy mintavételező kút is, minden évben egyszer vizsgáltatni kell, hogy változik-e a talaj tisztasága, jelentkezik-e bármiféle szennyeződés. Ennek költségét az önkormányzat állja, ami évente százezer forintot jelent. A tervezett átadót elhalasztva ugyan, de azóta megtörtént az állami tulajdon jegyzőkönyves átadása Csataszögnek. Jelenleg pedig annak járnak utána, hivatalosan hogyan bonyolítható le az ingatlan átruházása Hunyadfalvának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában