Rendhagyó sajtótájékoztató

2022.03.25. 15:00

A jászberényi Fidesz-frakció cáfolta az ellenzék támadásait

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott pénteken a jászberényi Fidesz-frakció négy képviselője és Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke. Cáfolták azokat az ellenzéki vádakat, miszerint a kormánypárt nem támogatja Jászberény fejlődését.

Illés Anita

Szatmári Anikó, Borbás Zoltán, Tamás Zoltán, Dr. Szabó Tamás és Bohárné Bathó Rozália sajtótájékoztatón ismertette a jászberényi fejlesztéseket Fotó: Illés A.

Pócs János országgyűlési képviselő Számadás című kiadványa alapján bemutatták az elmúlt 12 évben megvalósult városi fejlesztéseket, de szó volt az aktuális pályázatokról és a jövőbeli tervekről is. Tamás Zoltán elmondta, hogy 12 év alatt 54 milliárd forint kormánytámogatás érkezett a városba. A frakcióvezető és képviselőtársai, Bohárné Bathó Rozália, Szatmári Anikó és Dr. Szabó Tamás a beruházások sorában kiemelte többek között az iparterületek, külterületi utak, oktatási és nevelési intézmények, közösségi terek fejlesztését, az elkerülő harmadik szakaszának kialakítását.

Megszépült az állatkert, a piac, korszerűsítették például a Suba-öböl vízelvezető-hálózatát, a szociális szolgáltatásokat. A jászberényi cégek több mint tizenhatmilliárd forint támogatást kaptak munkahelymegőrzésre és fejlesztésre.

Borbás Zoltán többek között arról tájékoztatott, hogy a TOP Plusz programban a megyei közgyűlés eddig több mint 2,6 milliárd forint fejlesztési támogatást hagyott jóvá Jászberénynek. Így pozitív elbírálásban részesült a gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztését célzó projekt, az élhető települések kialakítása beruházás, az intézmények energetikai korszerűsítése és a Jászberény-Jászboldogháza összekötő út fejlesztése. Megtudtuk azt is, hogy ezenfelül mintegy 2,5 milliárd forint értékű projektet készítenek elő Jászberényben. A megyei közgyűlés alelnöke szólt a Malom beruházás átvételének folyamatáról és a jövőben tervezett fejlesztésekről is, melyek között szerepel például egy új fürdőkomplexum építése a városban és új ipari park létrehozása a katonák földjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában