Bronz minősítést szerzett

2022.03.05. 15:25

A kisúji Illéssy diákja remekelt a kelt tésztás sütemények versenyén

A tizenhét éves Mátyus Boglárka, az iskola cukrásztanulója különdíjat és bronz minősítést kapott a zsűritől sámánpapucsára.

Daróczi Erzsébet

A karcagi kolbászízesítő versennyel párhuzamosan megrendezett kelt tésztás sütemények versenyén is jeleskedtek a kisújszállási Illéssy Sándor Baptista Középiskola diákjai Hajdú-Ráfis Tamás és Bottlik Imréné szakoktatók segítségével. 

A tizenhét éves Mátyus Boglárka, az iskola cukrásztanulója különdíjat és bronz minősítést kapott a zsűritől sámánpapucsára. 

Karcagi vagyok, ott élek a családommal. Szeretek ebbe az iskolába járni, jó a közösség, a tanári kar. A versenyeken próbálok minél jobb teljesítményt nyújtani, nem a karcagi volt az első sikerem, De­cemberben az Országos Illéssy Gasztro Kupára egy különleges tortával neveztem

– mondta a diáklány.

A versenyre való felkészülésben minden támogatást megkaptunk Toldi Attila igazgatótól. Nem akartunk ferdinándot sütni, mert az Karcag jellegzetessége, így jutott eszünkbe egy régi recept alapján a sámánpapucs. Magdi néni kitalálta, készítsek kelt tésztából egy fonott kosarat, melyre díszítésként Kisújszállás jellegzetes virágát, a kék ibolyát sütöttem meg kelt tésztából. A papucsot kétféle tésztából készítettem, és Magdi néni házi szilvalekvárjával töltöttem meg. Sok munka volt vele, de megérte

– mesélte Boglárka, aki a mamájának is megsüti majd a papucsot, mert ezt a receptet ő sem ismeri.

Boglárka azt is elárulta, ha elvégzi az iskolát, cukrász-technikus lesz. Szeretne továbbtanulni, és a szakmában maradni. Nagy álma egy saját cukrászda.

Kedvenc süteménye a ferdinánd, a kürtős kalács és mamája Lajcsi-szelete. Jövőre is indul a Pelikán Kupán és iskolája Országos Illéssy Gasztro Kupáján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában