2022.03.05. 15:25
A kisúji Illéssy diákja remekelt a kelt tésztás sütemények versenyén
A tizenhét éves Mátyus Boglárka, az iskola cukrásztanulója különdíjat és bronz minősítést kapott a zsűritől sámánpapucsára.
A karcagi kolbászízesítő versennyel párhuzamosan megrendezett kelt tésztás sütemények versenyén is jeleskedtek a kisújszállási Illéssy Sándor Baptista Középiskola diákjai Hajdú-Ráfis Tamás és Bottlik Imréné szakoktatók segítségével.
A tizenhét éves Mátyus Boglárka, az iskola cukrásztanulója különdíjat és bronz minősítést kapott a zsűritől sámánpapucsára.
Karcagi vagyok, ott élek a családommal. Szeretek ebbe az iskolába járni, jó a közösség, a tanári kar. A versenyeken próbálok minél jobb teljesítményt nyújtani, nem a karcagi volt az első sikerem, Decemberben az Országos Illéssy Gasztro Kupára egy különleges tortával neveztem
– mondta a diáklány.
A versenyre való felkészülésben minden támogatást megkaptunk Toldi Attila igazgatótól. Nem akartunk ferdinándot sütni, mert az Karcag jellegzetessége, így jutott eszünkbe egy régi recept alapján a sámánpapucs. Magdi néni kitalálta, készítsek kelt tésztából egy fonott kosarat, melyre díszítésként Kisújszállás jellegzetes virágát, a kék ibolyát sütöttem meg kelt tésztából. A papucsot kétféle tésztából készítettem, és Magdi néni házi szilvalekvárjával töltöttem meg. Sok munka volt vele, de megérte
– mesélte Boglárka, aki a mamájának is megsüti majd a papucsot, mert ezt a receptet ő sem ismeri.
Boglárka azt is elárulta, ha elvégzi az iskolát, cukrász-technikus lesz. Szeretne továbbtanulni, és a szakmában maradni. Nagy álma egy saját cukrászda.