Szolnok

2022.03.30. 19:55

A koronavírusról, a háborúról és a hitelekről is szóltak a VOSZ-fórumon

A koronavírus-helyzetről, az ukrajnai háborúról és a vállalkozók kedvezményes hitellehetőségeiről is hasznos információkhoz juthattak az érdeklődők a szerdai VOSZ-rendezvényen. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete a szolnoki Hozam Klubban tartotta meg soron következő közgyűlését.

Kovács Berta

Fotó: Mészáros János

A fórumon dr. Lits József, a megyei VOSZ-elnök az előadása előtt utólag is köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Sziráki Andrást, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnökét, valamint Szalay Ferenc polgármestert, aki e napon töltötte be 67. életévét. Ezt követően a VOSZ működéséről, tevékenységükről, célkitűzéseiről tartott ismertetőt, kifejtve azt is, miért érdemes az érdekvédelmi, érdekképviseleti szervezet tagjának lenni. 

 

Nagyon fontos, hogy a vállalkozások megfelelő forrásokkal rendelkezzenek működésükhöz és a különböző beruházásokhoz. A hitelhez jutásban nagy segítség a Széchenyi Kártya Program. Az elérhető hitelkonstrukciókat Varga Franciska, a KA-VOSZ Zrt. értékesítési vezetője ismertette. A COVID-járvány a vállalkozásokat is érzékenyen érintette, így mindenkit foglalkoztat, hogy szakértői szemmel mi várható ilyen téren a jövőben. 

 

Magáról a vírusról, a megbetegedésekről, vakcinákról és a tesztekről a múlt évben területi Prima díjjal is elismert Rusvai Miklós virológus adott közérthető és részletes tájékoztatást. Elmondta, tapasztalható, hogy a vírus fertőzőképessége nő, de megbetegítő képessége csökken, így az ő véleménye is az, hogy szigorítások így szükségtelenek, a kötelező vakcinázást a jelenlegi járványhelyzet nem indokolja. 

Májusig még lesznek fertőzöttek, addig tart a légzőszervi megbetegedések periódusa, nyárra a betegség átmenetileg megszűnik, de a vírus velünk marad és ősszel jelentkezni fog a náthával és az influenzával párhuzamosan, de várhatóan „besimul” a többi légzőszervi vírus közé. 

Az új variánsok megjelenését azonban figyelemmel kell kísérni. 

 

Az ukrajnai háború következményeit is megérzik a vállalkozók. A jelenlegi helyzetről, esélyekről Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő tartott előadást a maga szórakoztató, anekdotázós stílusában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában