StimulART projekt

2022.03.01. 16:05

A kreatív gazdaság jó gyakorlatait is bemutatták a berényi konferencián

A kulturális és kreatív gazdaság lehetőségei a közép-európai kis és középvárosok fejlődésében címmel rendezték meg a StimulART projekt zárókonferenciáját kedden a Lehel Film-Színházban.

Illés Anita

Illusztrációfotó / Shutterstock

Az eseményről és a StimulArt eredményeiről Dr. Földi Zsuzsanna, a projekt szakmai vezetője és Gál-Dobos Beáta, a jászberényi Roomli szellemi irányítója sajtótájékoztatón számolt be. Megtudtuk, hogy a nemzetközi programot 2019-ben indította el annak közép-európai városokból álló partnersége Jászberény vezetésével.

Fő célja többek között a helyi kulturális és kreatív ipar fejlesztése a versenyképesség erősítése érdekében. A projekt hároméves időtartama alatt minden tevékenység a nemzetközi partnerség keretei között zajlott.

Németországot Amberg és Naumburg, Szlovéniát Kamnik, Olaszországot pedig Vittorio Veneto, Magyarországot pedig Jászberény képviselte. A konferencián a partnervárosokban megvalósult eredmények mellett olyan hazai és nemzetközi jó gyakorlatokat mutattak be, melyek során a kulturális tartalmú és kreatív tevékenységeket fejlesztették, valamint erősítették a város és térsége vonzerejét. Az eladók között a kreatív iparban érintett hazai szervezetek szakértői és a StimulART partnervárosok képviselői osztották meg tapasztalataikat, eredményeiket, valamint jövőbeli elképzeléseiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában