Galériával

2022.03.21. 06:40

Átadták a porteleki Mezőgazdasági Géptörténeti Gyűjteményt

Ünnepélyes keretek között nyílt meg szombaton a Mezőgazdasági Géptörténeti Gyűjtemény a porteleki Nagy János Helytörténeti Gyűjtemény és Tanyamúzeum udvarán.

Illés Anita

Időutazásra hívja a látogatókat a géptörténeti emlékpark Fotó: Pesti József

Az ország számos pontjáról érkezett vendégeket Balog Gyula, a tanyamúzeum vezetője köszöntötte. 

Pócs János országgyűlési képviselő ünnepi beszédében méltatta az értékőrző gyűjtemény létrehozását és szólt az infrastruktúra hálózat, a mezőgazdasági technológia fejlődéséről is. Az emlékpark megnyitóján közreműködött Ecsedi Péter énekművész és a Jászsági Cigányzenekar. 

Az emléklapok átadását és a szalagátvágást követően sokan megcsodálták a régi traktorokat és az egyéb mezőgazdasági gépeket. Akadt köztük lóvontatású kévekötő aratógép és szán, valamint lóvontatású vetőgép is. 

A rendezvényt hagyományőrző műsor, veterán gépek találkozója színesítette. Fellépett többek között a Dósai Honismereti Szakkör Népdalkórusa, a jászfelsőszentgyörgyi Kéknefelejcs Népdalkör, Major József a Muzsika TV Lakodalmas műsorának hagyományőrző vőfélye, Bárkányi Adrienn és Sztruhala József nótaénekesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában