Galériával

2022.03.21. 11:25

Átadták az Öcsöd–Martfű összekötő út felújított szakaszát

Az átadott 4627. jelű Öcsödöt és Martfűt összekötő út négy és fél kilométeres szakaszára hétszázhetvenötmillió forintot költöttek.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Mészáros János

Hazai forrásból készült el a Mezőhék és Martfűt összekötő út négy és fél kilométeres szakasza. Hétfőn a Nagykunsági főcsatorna hídján tartott ünnepélyes átadón Gaal Gergely, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa hangsúlyozta, az ország gazdaságát az utak úgy hálózzák át, mint a szervezetet a vérkeringés.

Az a település, ahova nem lehet eljutni, kiesik a gazdaságból, fontos, hogy a legkisebb falvakban is minőségi utakon lehessen közlekedni. A kormány a Magyar Falu Program elemeként indította a falusi útalapokra vonatkozó projekteket, az elmúlt három esztendőben ennek köszönhetően háromezer kilométer újulhatott meg, idén további ezerötszáz a terv

– emelte ki.

Majd hozzátette: nincs magyar jövő, magyar vidék nélkül.

Az átadott 4627. jelű Öcsödöt és Martfűt összekötő út négy és fél kilométeres szakaszára hétszázhetvenötmillió forintot költöttek.

– A jobb közlekedési feltételek javítják az út környezetében élők életminőségét és a térség versenyképességét – mondta Kovács Péter.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója a részletekre is kitért.

A marást követően több helyen talajkezelést végeztünk, valamint alapréteget építettünk be. A teljes hosszon új kötő- és kopóréteget terítettünk, új padkát alakítottunk ki. A közlekedésbiztonság javítása érdekében új burkolatjeleket festettünk fel és lecseréltük a KRESZ táblákat

– fogalmazott.

Herczeg Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. számú választókerület országgyűlési képviselő jelöltje beszédében a térség életét befolyásoló beruházásokra is visszatekintett.

Autóutak érték el a választókerületünket, így az M44-es vagy az elmúlt hetekben átadott M4-es is

– magyarázta.

Hozzátette: évről évre újulhatnak meg alacsonyabb rendű útszakaszok is, a jelenlegi munkálatok kiemelten érintik Mezőhék községét, a felújítás előtt ugyanis igen nehezen lehetett közlekedni a szakaszon.

Az országgyűlési képviselőjelölt bizakodóan pillantott a jövőbe, felsorolta azon sikeresnek ítélt TOP Plusz pályázatokat, melyek az úthálózat további javítását célozzák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában