Ülés

2022.03.10. 21:00

Cél, hogy európai főváros lehessen Szolnok

Tavaly szeptemberben fogadta el a közgyűlés Szolnok nagyszabású kulturális koncepcióját, melynek hosszú távú célja az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése 2035-ben.

Molnár-Révész Erika

Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ehhez 2029-ben már kész pályázatot kell benyújtania a városnak, melyet több éven át tartó előkészítő munka előz majd meg. Mivel a pályázat számos kritériumot tartalmaz, sikeressége érdekében szerdán megalakult a város kulturális, sport- és közéletének fontos szereplőiből álló munkacsoport az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az alakuló ülésen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke, illetve Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere is részt vett.

Azokat a szereplőket hívtuk meg ebbe a csoportba, akikről úgy gondoltuk, segítségükkel az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerhető. Ennek alapjai már adottak városunkban, nagyon sok terv, fejlesztés megvalósult az utóbbi időszakban, és vannak most is születőben. Az infrastrukturális háttér nagyrészt rendelkezésünkre áll, illetve hamarosan rendelkezésünkre áll majd akár a közlekedési oldalát nézzük, akár a kulturális intézményi szintjeit – mondta beszédében Tapasztó Ildikó, a polgármesteri hivatal kulturális, ifjúsági, köznevelési és sport osztályának vezetője. Az ülés első napirendi pontjaként a rövidebb távú célokat és az ütemezési tervet ismertette a tagokkal a kulturális koncepció kidolgozásában részt vevő cég vezetője, Ditzendy Károly Arisztid. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában