Fejlesztés

2022.03.11. 17:15

Elkészült az iskolai sportudvar Tiszajenőn

Újabb testedzési lehetőségeknek örülhetnek a Tiszajenőn tanuló gyerekek.

Kovács Berta

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Pénteken ünnepélyes keretek között átadták a Szent István Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda sportudvarát. Az eseményen jelen volt többek között dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is.
Az önkormányzat a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton elnyert fejlesztési támogatásból, valamint önerőből összesen 8 644 100 forint értékben alakított ki sportudvart az egyébként egyházi fenntartású oktatási intézményben.

Az iskolában valójában már 1988 óta működik lövész szakkör, ám ehhez való pályát csak most tudtak kialakítani. Védőfalat, lőállást létesítettek, golyófogó, zajcsendesítő burkolatot helyeztek el. Ezen túlmenően padot, kettes nyújtó padot, lengőtekét szereztek be, bútortalapzatokat építettek ki. A labdajátékokhoz a védőhálót vásároltak, így nem kell többé a kirepülő labdát a szomszédos nádasban keresgélni. 

A sportpályához – és egyúttal az iskolai kerékpártárolóhoz – vezető akadálymentes, két méter széles járdát építettek ki, a régi, már tönkrement kis járda helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában