Fejlesztés

2022.03.24. 15:00

Félmilliárd forintból fejlődik a sebészeti ellátás a szolnoki Hetényiben

Több nagy értékű eszköz is érkezett az intézménybe.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Világszerte egyre elterjedtebb az egynapos se­bészeti eljárás. 

Az ehhez szük­séges feltételek megteremtésén dolgoznak az ország számos egészségügyi intézményében, így a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei He­tényi Géza Kórház-Ren­delő­intézetben is. 
Az Aktív fekvőbeteg-ellátási formák kiváltása egynapos sebészeti ellátás rendszerének fejlesztésével elnevezésű projekt gazdája az Országos Kórházi Főigazgatóság. 

Az európai uniós támogatás felhasználásával országszerte 17 intézményben zajlanak beruházások, melynek részeként a szolnoki mintegy 486 millió forint támogatásból valósulhat meg. A Hetényi Géza kórház sebészeti épületének második emeletén lévő műtőt alakították át egynapos sebészeti műtővé. Ugyanazon a szinten egy tizenhat személyes fektető is létesült, felnőtt- és gyermekágyakkal. Továbbá az intézménybe több nagy értékű eszköz érkezett, melyeket szintén a fejlesztésre kapott forrásból szerezhettek be. Nem utolsósorban a műtőt ellátó folyadékhűtőt is lecserélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában