Horgászélmény

2022.03.17. 06:30

Halakat is telepítettek a kis tóba Tiszasason

Évről évre egyre több érdeklődőt vonz a tó.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A község határában lévő állatsimogató melletti kubikgödröt évekkel ezelőtt feltöltötték, hogy horgászati célból hasznosítsák. 

 

– Régen volt benne víz, majd kitakarították és újra feltöltötték, most az egyhektáros tó az önkormányzat tulajdona – foglalta össze röviden a terület történetét Vágner István polgármester. 

 

Minden évben halakat is telepítenek bele. 

Idén a hat mázsa hal zöme ponty volt, a többit az amur és a ragadozó fajták (csukák és harcsák) tették ki. Fontos, hogy bővítsük az állományt, így teremthető igazi horgászélmény a pecázóknak

– emelte ki. 

 

Tapasztalataik szerint évről évre egyre több érdeklődőt vonz a tó, mely tavasszal reggel hét és este hat óra között, a nyáron valamivel tovább tart nyitva. 

Az önkormányzatnak némi pluszbevételt biztosít a terület, ami egyébként szinte önfenntartó

– mondta. 

 

A kellemes környezet, a bográcsozóhelyek és fedett kiülők számos környékbelit is idecsábítanak, mert míg az édesapa horgászik, addig a család többi tagja is el tudja tölteni az időt. Az utóbbi években fákat szintén ültettek, melyek hamarosan még terebélyesebb árnyékot biztosítanak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában