Galériával

2022.03.17. 13:55

Hatvan munkahelyet ment meg a malomipari beruházás Tiszafüreden

Hatvan munkahely megmentését és az új termékek előállítását teszi lehetővé az a malomipari beruházás, amelyet március 16-án adták át Tiszafüreden.

Ujvári László

Forrás: Ujvári László

A magyar tulajdonú Abo Holding Kft. egy négyszázmillió forintos beruházás keretében fejlesztette gyártósorát és bővítette kapacitását a tiszafüredi telephelyén, amelyhez kétszázmillió forint kormányzati támogatást kaptak a koronavírus negatív gazdasági hatásait ellensúlyozni hívatott munkahelyvédelmi és beruházásösztönző program keretében. 

A fejlesztésnek köszönhetően hatvan tiszafüredi munkahelyet sikerült megmenteni, és új tevékenységgel bővült a vállalat gyártókapacitása. 

Ezentúl képesek lesznek gluténmentes és extrudált termékek előállítására, amelyekkel ellátják majd hazánk keleti és Románia nyugati piacát.

 

Az eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, F. Kovács Sándor miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, valamint Simon György, az Abo Holding Kft. Igazgatóságának elnöke.

Átadták a megújult idősek otthonát

 

Március 16-án ünnepélyes keretek között adták át a megújult, teljeskörű energetikai korszerűsítésen átesett Platán Nyugdíjas Otthont. Az intézmény 122 millió forintból újult meg.

 

A város polgármestere, Ujvári Imre köszöntötte a megjelenteket, majd beszédében felidézte a beruházás előzményeit. Elmondta: harmincegy éve, 1991-ben kezdte meg a működését az idősek otthona, azóta nem történt említésre méltó korszerűsítés. 

A mostani korszerűsítés megvalósítására 105 millió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást kapott a város, amelyet további hétmillió forint önerővel egészített ki a helyhatóság. 

A beruházás keretében kicserélték a régi nyílászárókat, megtörtént az épület fűtéskorszerűsítése, homlokzati hőszigetelése és akadálymentesítése, valamint napelemrendszert telepítettek.

 

Az átadóünnepségen F. Kovács Sándor miniszteri biztos úgy fogalmazott: nincs eredményes családpolitika az idősek bevonása nélkül, ennek kiváló példája a füredi intézmény felújítása. 

Az eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki egy lakossági fórum és egy másik beruházás miatt érkezett a Tisza-tó parti városba. Csatlakozva a térség országgyűlési képviselőjéhez a miniszter rámutatott: a kormányzati döntések szívében a család áll, amely csakis a nagyszülőkkel lehet teljes. Éppen ezért fordítanak kiemelt figyelmet időseinkre és tartják egyértelműnek, hogy a tavalyi gazdasági rekordév eredményeiből nekik is részesülniük kell

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában