Galériával

2022.03.15. 19:00

Irodalmi-történelmi vetélkedőt rendeztek a szabadságharc emlékére Tiszafüreden

Vetélkedőre hívta a város iskoláinak diákjait a Tiszafüredi Városi Könyvtár és Információs Központ. A városi ünnepi programsorozat nyitányaként rendezték meg az elmúlt héten a Petőfi irodalmi-történelmi versenyt.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

A Kiss Pál Múzeum közreműködésével szervezett eseményen a felső tagozatos diákok adhattak számot tudásukról, a témához kapcsolódó ismereteikről. Négy iskolából kilenc csapat mérte össze tudását a költő, Petőfi Sándor életéről, forradalmi tevékenységéről, valamint az 1848-49-es szabadságharc és forradalom Tiszafüredhez köthető eseményeiről. A diákok munkáját a múzeum és a könyvtár munkatársaiból álló zsűri értékelte.

Az első helyen a Bán Zsigmond, a másodikon a Bán Zsigmond és a Kossuth Lajos, a harmadikon pedig a Kossuth Lajos és a Szent Imre iskolák egy-egy csoportja végzett.

A város háromnapos ünnepi programsorozata megemlékezéssel, ünnepi műsorral és koszorúzással folytatódott, majd átadták a város elismerő díjait, kiváló tanulókat és sportolókat ismertek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában