Segítségnyújtás

2022.03.12. 13:00

Kárpátaljai családok kaptak menedéket Tiszajenőn

Háború elől menekülő családok érkeztek Tiszajenőre hétfő hajnalba.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció/Bánkúti Sándor

Virág József polgármestertől megtudtuk, a két- és háromgyerekes család Kárpátaljáról jött hozzájuk, egyik családot az korábbi kistérségi épületben kialakított lakásban kapott helyet, a másiknak egy kerepesi lakos ajánlotta fel használatra tiszajenői nyaralóját.

Az érkezőknek is jutott a helyi karitász által összegyűjtött adományból, az önkormányzat gondoskodik étkeztetésükről. A két családban összesen 4 lány van és egy fiú. Ketten általános iskolás korúak, negyedikes és második osztályosok, őket a helyi Szent István Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda fogadja, ez ügyben már történetek is egyeztetések az iskolaigazgatóval. A közlekedésük megkönnyítésére biciklit is kaptak. A férfiak, mivel külföldön, ahol dolgoztak, épp szünetel az építkezés, a környéken szeretnének majd munkalehetőséget keresni. Ebben Virág József is segít nekik.

A polgármester elmondta, egy harmadik család elszállásolásáról is tudnak gondoskodni. A civil házban van vizesblokk, a polgárőrség pedig ideiglenesen kiürítette az általuk bérelt irodát, így oda is bármikor be tudnak költözni. Úgy tűnik, már akad is jelentkező család.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában