Tájékoztatás

2022.03.29. 13:55

Korábbi pályázatok önerejét kapta meg utólag a túrkevei önkormányzat

Két korábban bonyolított TOP pályázat önkormányzat által biztosított forrásához kapták ezt az utólagos finanszírozást.

Rimóczi Ágnes

Illusztrációfotó/Shutterstock.com

Utólagos finanszírozás érkezett az önkormányzat két korábbi pályázatához. Ahogy arról Sallai Róbert Benedek közösségi oldalán beszámolt, két korábban bonyolított TOP pályázat önkormányzat által biztosított forrásához kapták ezt az utólagos finanszírozást úgynevezett ráemelési eljárásban.
 

– Az együttesen 74,4 millió forintos támogatás gyakorlatilag az önkormányzatunk által 2020-2021-ben megrendezett programok lebonyolítása során szükséges önerő mértékét finanszírozza utólag – írta a polgármester. Hozzátette: ezzel sem könnyű végig vinni a város szűkös pénzügyi feltételű ez évi költségvetését, ugyanakkor egyértelműen megoldást jelent jó néhány feladat finanszírozásának kérdésére.

– Olyan kötelezettségeket tudunk ezzel pótolni, amelyeket kényszerből, korábbi határozataink megsértésével kellett kihúzni a költségvetésből és végre ezzel egy picit az egyensúly irányába billen a költségvetésünk. Az eljárás F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő közbenjárásával, és a pályázatíró munkatársaim áldozatos munkájával vált lehetségessé – számolt be a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában