Fejlesztés

2022.03.29. 06:30

Már a strandszezonra készülnek Tiszapüspökiben

Bójasorral, mentőhajóval fejlesztenék a rendbe tett területet.

Molnár-Révész Erika

Megtisztítják a strand területét a felesleges növényzettől Fotó: Mészáros János

A napokban elkezdték a tereprendezési munkákat a közfoglalkoztatottak a falu szabadstrandján. 


A nádat szedjük ki, azon kívül a sűrűn növő nyár- és fűzfasarjakat ritkítjuk meg, természetvédelmi szempontok miatt ezeket meg kell hagynunk. Nyáron ezek a megmaradt fák már egy kis árnyékot is adhatnak majd – tájékoztatta hírportálunkat a helyszínen Bársony Sándorné, a közmunkaprogram vezetője. 


– Amennyiben megoszthatóvá válik a turisztikai pályázatunk, és mind a Holt-Tisza, mind a tiszai szabadstrand fejlesztésére fordíthatunk forrást, akkor a huszonötmillió forintos pályázati pénzből kerékpárszerviz-szigetet, kerékpártárolót, valamint biztonsági eszközöket szereznénk be ide, vagyis bójasort, mentőhajót, különböző jelzőtáblákat. Itt más fejlesztést nem tervezünk, mint azt, hogy rendben tartjuk a területet, és ellátjuk a kommunális feladatokat. Büfét idén nem üzemeltet az önkormányzat, mert veszteséges lenne, de vállalkozások számára felajánljuk a lehetőséget – mondta Bander József polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában