Örülnek a gyerekek

2022.03.20. 17:00

Megnyitotta kapuit Tiszaszentimre új játszótere

Korszerű játszótérrel gyarapodott a község a közelmúltban – számolt be a közösségi oldalon Koczúrné Tóth Ibolya polgármester.

Ujvári László

Korszerű játékok várják a gyermekes családokat, és a közeljövőben további eszközök telepítése is várható Fotó: Ujvári László

Nagyon igyekeztünk, hogy a hosszú hétvégére átadjuk az új játszóteret. A régit is rendbe tettük, de tereprendezésre és további játékok felállítására mindkét játszótér esetében pályázunk még

– bocsátotta előre a településvezető.

A tanúsítványok rendben vannak, és kérek mindenkit, hogy legyen óvatos, vigyázzunk egymásra, az elültetett fákra és a környezetre

– intette óvatosságra a lakosságot. 

Az új játszótér valóban elkészült a március 15-ei hosszú hétvégére, amikor szerencsére az időjárás is kedvező volt, így nem csoda, hogy a faluban élő gyerekek, családok rögtön birtokba vették a létesítményt. Ezzel egy régi vállalást sikerült teljesíteni, évek óta szerették volna rendezni a szentimrei játszóterek kérdését, felújítani a régit és létrehozni egy újat. 

Megtudtuk: a lakosság részéről kérdés merült fel a tekintetben, miért kellett fákat kivágni a játszótéren és környezetében. A polgármester ezt azzal indokolta: a régi, korhadó fák balesetveszélyessé váltak, melyek alatt már nem lehetett biztonságosan játszani. Helyettük azonban szemrevaló, négy-ötéves platánfákat ültettek. 

Nemrégiben a szomszédos Tiszaörsön is elkészült egy új játszótér a Magyar Falu Program keretében, melynek ünnepélyes átadására éppen a minap került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában