Rekonstrukció

2022.03.07. 13:55

Megújul a kultúrház tetőszerkezete Tiszajenőn

Javában dolgoznak a Kossuth Lajos úti művelődési ház tetőszerkezetének felújításán Tiszajenőn.

Kovács Berta

A megújuló tetőt mutatja Virág József polgármester

Forrás: Mészáros János

Az intézmény épületében a korábbi években már többek között kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtésrendszert, ám az akkori pályázatok révén nem tudtak forrást teremteni a tetőfelújításhoz. A tavalyi évben az önkormányzati tulajdonú ingatlanok fejlesztésére a Magyar Falu Programban kiírt pályázatot sikerült elnyerni a célra kis híján tízmillió forintot. Februárban végre megkezdődhettek a munkálatok.

Virág József polgármester elmondta, a tennivalóknak eddig körülbelül 75 százalékát végezték el.

– A két épületrész közül a régebbin már lényegében a elkészültek a munkával, kicserélték a tetőléceket és felhelyezték a csereped fedőlemezeket. Az újabb épületen e héten kezdik meg a munkát. A felújítás már nagyon aktuális volt, a régebbi tető olyan rossz állapotban volt, hogy beázott, vödörrel kellett felfogni bent az esővizet. 

A cserepek teljesen elértek, ahogy a bontásnál leengedték őket a csúszdán, szét is porladtak. 

– A másik épületszárnyon más típusú cserepek vannak, melyek nem mentek még így tönkre, azokat nem is dobjuk ki, hanem bedepózzuk, eltesszük egyéb épületek esetleges javításokhoz, cserép pótlásához – számolt be róla a polgármester.

Azt is megtudtuk, a felújítások nem fejeződnek be ezen a ponton. A második ütemben a művelődési ház külső szigetelését szeretnék megoldani, erre már nyújtottak is be pályázatot a Magyar Falu Programban. A harmadik ütemben pedig a belső teret szándékoznak bővíteni: az egykori moziterem megszüntetésével, a nagyteremhez csatolásával nagyobb belső teret nyernek, így negyven-ötven fővel többen férnének el. Az idők folyamán kinőtték ugyanis a termet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában