Szandai Szenior Nyugdíjas Klub

2022.03.09. 15:00

Örömtáncosokból alakult nyugdíjasklub Szandán

A Szandai Szenior Nyugdíjas Klub kéthetente keddenként tartja foglalkozásait.

Mészáros Géza

A klub tagjai „otthonuk”, a helyi művelődési ház előtt Fotó: Beküldött fotó

A Szandaszőlősi Művelődési Ház szeniorörömtánc-csoport tagjainak többségéből alakult új idős klub a városrészben. A Szandai Szenior Nyugdíjas Klub kéthetente keddenként tartja foglalkozásait – tudtuk meg a szervezet vezetőjétől, Kubikné Simon Emíliától. 

– Az örömtáncmozgalom foglalkozásvezetője vagyok. Az utóbbi időben egyre többet tapasztaltam, hogy táncolás közben néhányan leállnak egymással beszélgetni. Gondoltam egyet, és javasoltam, szervezzünk meg egy nyugdíjas klubot, ahol a beszélgetésekre lehet koncentrálni.

Az ötletet nagy örömmel vették tagtársaim, és megalakítottuk a Szandai Szenior Nyugdíjas Klubot. Jelenleg huszonkilencen vagyunk, abból négyen férfiak. Ez a szervezet is a Szandaszőlősi Művelődési Ház égisze alatt működik, Kiss Edit intézményvezető szívesen fogadta a csapatot.

Szeretnénk aktívan bekapcsolódni a városrész, de nagyobb kitekintéssel az egész város vérkeringésébe. A helyi programokban nem csupán hallgatóságként, hanem aktív résztvevőként is jelen lennénk. A klub csak a közeljövőben alakul meg hivatalosan, de már voltak az életünkben történések: kirándulni voltunk, felutaztunk a Fővárosi Operettszínházba, és már készülünk műsorral a Derűs órák, illetve a március nyolcadikai nőnap eseményeire is – foglalta össze az új nyugdíjas klub létrejöttének és működésének körülményeit Kubikné Simon Emília. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában