Fejlődés

2022.03.20. 15:00

Pócs János: 140 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a Jászságba

Számadás címmel jelent meg Pócs János országgyűlési képviselő beszámolója, amelyben 2010-től 2022-ig összegzi a Jászságban megvalósult és folyamatban lévő fejlesztéseket.

Illés Anita

Lukácsi György, Pócs János, Kovács Zoltán Fotó: Illés Anita

A kiadványt a honatya 16. interaktív lakossági fórumán, Jászkiséren, a Művelődés Házában mutatták be pénteken este. A jászsági kormánypárti politikus vendége volt Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, aki a fórum előtti sajtótájékoztatón többek között a magyar gazdaság növekedéséről, a vidéki Magyarország fejlődéséről beszélt.  

Az elmúlt tizenkét év arról szólt, hogyan próbáljuk az ország egészére kiterjeszteni azokat a fejlesztési lehetőségeket, amelyek korábban legfeljebb csak foltszerűen voltak jelen az országban. Sok vád éri a kormányt az európai uniós források felhasználására vonatkozóan. Meg kell nézni a vidéki településeket, ahol látható hogyan költöttük el ezeket a forrásokat. Az ország minden szegletébe jutott a fejlesztési támogatásokból – emelte ki Kovács Zoltán.

Pócs János elmondta, hogy a Számadás című kiadványban a választókerületéhez tartozó településeken megvalósult eredmények mellett a jövő terveit is bemutatja. Hozzátette: az elmúlt időszakban 140 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a Jászságba. Az új fejlesztési terveket a polgármesterekkel és a lakosság bevonásával fogalmazták meg.

Lehet vitatkozni, de a számok önmagukért beszélnek – vette át a szót Lukácsi György. Jászkisér polgármestere hangsúlyozta, hogy tizenkét év alatt több mint négymilliárd forint fejlesztési támogatással gazdagodott a település.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában