Felújítás

2022.03.20. 13:00

Ráférne a korszerűsítés a családsegítő szolgálat épületére Cibakházán

Omladozik a vakolat, a tető alatti rész téglái eltörtek, így kisebb-nagyobb rések jelentek meg az épületen.

P. Pusztai Nóra

Már a vakolat is omladozik – mutatta Hegyes Zoltán Fotó: Nagy B.

Heten dolgoznak a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat épületében a négyezer-négyszáz lelkes településen. Az egyes irodákban a falu- és tanyagondnok, a közterület-felügyelő és a családsegítők végzik a munkájukat. A közel százéves Álmos utcai ház viszont meglehetősen rossz állapotban van. Omladozik a vakolat, a tető alatti rész téglái eltörtek, így kisebb-nagyobb rések jelentek meg az épületen, továbbá a falak is megrepedtek. A képviselő-testület a felújításról döntött, melyhez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében pályáztak.

Hetvenmillió forintból a külső falat és a födémet szigetelnénk, korszerűsítenénk a fűtési rendszert, valamint napelemeket is telepítenénk a fenntarthatóság jegyében. Az ingatlan teljes belső felújítása ugyancsak megvalósulhat, amellyel magasabb energetikai osztályba sorolhatják az épületet. A szén-dioxid-kibocsátás kevesebb mint a felére csökkenne, egyúttal a munkakörülmények is javulnának

– magyarázta Hegyes Zoltán polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában