Galériával

2022.03.08. 15:30

Rendhagyó nőnapot tartottak a szolnoki Sipos Orbán középiskolában

Az intézmény diákjai a szakmájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó, sikeres nőkkel találkozhattak.

Köllő Judit

Forrás: Nagy Balázs

A nemzetközi nőnap alkalmából rendhagyó programokkal, foglalkozásokkal készült a Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium. Az intézmény diákjai a szakmájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó, sikeres nőkkel találkozhattak, hogy követendő példát lássanak az élet különböző területeiről.

– Kollár Angelika kolléganőm fejéből pattant ki az ötlet, hogy a nőnapot vonjuk be úgy az iskolai életbe, hogy a fiatal lányok érezzék azt a különlegességet, amivel rendelkeznek – taglalja Szilvás Ágnes, a Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója. 

– Hiszen fontos, hogy tiszteljék, és becsüljék önmagukat, ugyanis azok a képességek amivel egy nő rendelkezik, sokat jelent a társadalom és a család számára is. Ezt a gondolatmenetet egy nagyon jó hangulatú programsorozaton keresztül szerettük volna a fiataloknak megmutatni és átadni. 

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy bármilyen területen lehetnek sikeresek azáltal, ha megélik a nőiességünket és kellőképp szeretik önmagunkat. 

– Ennek apropóján több olyan sikeres nő tartott előadást iskolánkban, akiktől a fiatalok tanulhatnak és felnézhetnek rájuk. Az emberi és női jogokról beszélt például Katarina Szécsi Asbrink, Svédország nagykövet helyettese, Nőként élni egy új hazában a szülőföldtől távol címmel tartott előadást Diana Senechal, amerikai írónő és irodalom tanár, illetve a stresszkezelésről beszélt a fiataloknak Leskó Anna, mentálhigiénés szakember és karate oktató.

A rendezvény megnyitója is rendhagyóan indult – lányok kalapban jelentek meg –, utalva ezzel az 1857-es New York-i textilipari nőkre, akik kiálltak a nők egyenlő jogaiért. A programban szerepelt egy nőket dicsérő vers, közös örömtánc és éneklés, festészet és kézműveskedés, megerősítő beszélgetés és foglalkozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában