Jótékonysági est

2022.03.07. 06:30

Szép összeg gyűlt össze a kunmadarasi óvoda megsegítésére

Az est végére több mint hétszázezer forint jött össze.

Daróczi Erzsébet

Gergely Róbert volt az egyike a jótékonysági est fellépőinek. A vendégek több dalát vele együtt énekelték Fotó: Daróczi Erzsébet

Mint arról korábban már írtunk, több mint hétszázezer forint gyűlt össze a decemberben kiégett kunmadarasi Manófalvi Óvoda javára szervezett péntek esti jótékonysági esten, ahol R. Kárpáti Péter és barátai léptek fel. A jó hangulatról Magyar Viktória, Faragó András, illetve Gergely Róbert gondoskodtak.

Gondolta volna-e, hogy ilyen sikeres lesz az este? – kérdeztük az ötletgazda R. Kárpáti Pétertől. 

– Nagyon bíztam az emberek jólelkűségében. A telt ház pedig annak a visszaigazolása, hogy sokak számára fontos az óvoda helyreállítása. 

Engem minden olyan jellegű esemény megmozgat, melyekben gyermekek az érintettek, és örömmel tölt el, hogy művészbarátaim, kollégáim kiváló emberek, akik az első hívó szóra jönnek, ha jótékony kezdeményezésről van szó. 

– Számos ehhez hasonló esten vettünk már részt például Tiszakécskén – ahol egy háromgyerekes fiatal házaspárnak égett le a háza – vagy Mosonmagyaróváron – ahol egy beteg kislány gyógyszerére gyűjtöttünk –, és még sorolhatnám – mondta az író-színművész, akinek a köteteit is meg lehetett vásárolni, az azokból befolyt összeg szintén az óvodának ment. 

Az est fővédnöke, Győrfi Pál is ajándékokkal érkezett. 

– Ha van lehetőség odaállni egy jó ügy mellé, akkor azt az ember egyértelműen megteszi. Négygyermekes apukaként pedig különösen érzékeny vagyok az ilyesmire. Hiszek abban, hogy minden ember lelkében ott van a jó, a másik iránti segítségnyújtásra való hajlam. A művelődési házba belépve találkoztam azokkal az emberekkel, akik vagy érintettjei ennek a tűzesetnek, vagy pedig összefogtak azért, hogy segítsenek. 

Jó volt látni a szemükben, hogy mennyire fontos számukra ez az egész, így rendkívül örülök, hogy részese lehetek ennek a kezdeményezésnek 

– hangsúlyozta az Országos Mentőszolgálat szóvivője. 

Az est sikerességét bizonyítja, hogy a belépő- és tiszteletjegyekből, a licitre bocsátott tárgyakból, illetve a büféből az est végére több mint hétszázezer forint jött össze. Galiné Selyem Melinda, a Manófalvi Óvoda intézményvezetője és munkatársai meghatottan álltak a színpad elé és köszönték meg a sok-sok segítséget. Balogh Marianna polgármester sem számított rá, hogy ilyen sok pénzzel sikerül támogatni az óvodát. 

– Nagyon örülünk neki, hiszen ebből az összegből a még hiányzó óvodai bútorokat is megvásárolhatjuk. Gyakorlatilag példa nélküli, hogy bármikor is ennyien megmozdultak volna Kunmadarasért. Sosem gondoltuk, hogy egy rossz eseményből a végére egy ilyen jó dolog kerekedhet ki – fogalmazott a településvezető. 

Ambrus Attila kerámia vázákat és bortartót bocsátot licitre, utóbbi negyvenkétezer forintért talált gazdára. 

– Szerettem volna valamivel hozzájárulni a hiányzó óvodai eszközök pótlásához, ezért licitáltam – magyarázta Horváth Sándor, aki feleségével és lányával vett részt az esten. Az estre egyébként a helyiek mellett Karcagról, Berekfürdőről és Szolnokról is érkeztek vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában