Isten éltesse a hölgyeket!

2022.03.08. 06:30

Szolnokon is a virág a legnépszerűbb ajándék nőnapra

Márciusban már a tavaszi virágokat is keresik a vásárlók, a februári valentin nap, a Juliannák és Zsuzsannák köszöntése után a nőnap is jelentőset lendít a virágkötők forgalmán. A szolnoki piacon már hétfőn is érezhetően többen voltak.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Nagy Balázs

Virágok mellett bonbonokat, csokoládékat vagy apró ajándékokat is sokszor adnak a férfiak a nemzetközi nőnap alkalmából. Hétvégén és hétfőn reggel is szemmel láthatóan több virágárus pakolt ki a szolnoki piacon. A megszokott néhány kofa mellett még további tíz-tizenöt stand is növényekkel telt meg. A kis cserepesek mellett a szálasok is szép számmal sorakoztak. A vödrökben szegfűk, tulipánok díszelegtek. Az asztalon krókuszok és a közkedvelt ciklámen is helyet kapott. Ez utóbbi gondozása például nem túl bonyolult, hűvösebb lakásban, szobában könnyen tartható. Ha az alap igényeire figyelünk meghálálja a törődést és több évig csodaszép virágokat hoz.

Minden évben egy kicsit átalakul a kínálat. Az orchidea például évek óta eltűnt, hideg is van és az ára miatt sem volt túl kedvező – mondta Sipos Szabolcs. A szolnoki termelő kiemelte: az ár érezhetően meghatározza a választást. A nőnapra a szálanként csomagolt virágok mellett kisebb csokrokkal is készültek.

Németh Anita, vállalkozót is körülveszik a virágok a Vásárcsarnok külső területén berendezett asztalánál. Éppen a rózsák végét metszette, amikor elkezdtünk beszélgetni a várt fogalomról.

– Megrendelések évek óta nincsenek, így elég nehéz készülni. Sok iskolában sem köszöntik már a lányokat ezen a napon, de a munkahelyi kollektíváknál is el-elmaradt a nőnap – számolt be tapasztalatairól.

A szálas virágokból mégis megszámlálhatatlan vödörnyit kínálnak.

Szegfűt, tulipánt, sárga, fehér rózsákat is keresnek. Mi készültünk virágkosarakkal, amiben jácint, nárcisz vagy éppen primula van. Ezeket akár kertekbe is ki ültethetik a hölgyek. Nem lehet kiszámítani, mit keresnek a vevők, így csokrokat is kínálunk, de apró ajándékok is megtalálhatóak nálunk – magyarázta. 

A legnagyobb rohamra reggel számítanak, ugyanis sokan az utolsó pillanatra hagyják a vásárlást. 

A közeli rokonoknak csokrokat visznek a férfiak

Pozitív tapasztalataim vannak. Valentin napon az urak gavallérok voltak, nemcsak egy szál vörös rózsát vásároltak – számolt be az elmúlt időszakról Lakatos Roland, cibakházi virágüzlet tulajdonosa.

Az utóbbi napokban már a primulákat és árvácskákat is keresik a vevők, ezek cserépbe is szépek, de akár ki is lehet ültetni őket. Legegyszerűbb és örök kedvenc nőnapkor a virág.

A tavaszi virágok az ember lelkét is melengetik, a rendelést már az elmúlt héten leadtam a nagykereskedésbe, a szokottnál nagyobb forgalomra számítok– mondta.

– Az urak nincsenek könnyű helyzetben, általában több személyt is megleptek ezen a napon. Ilyenkor a szálas, csomagolt virágok a kelendőbbek. A hagyományos szegfű, gerbera, tulipán és rózsa is a kínálatban szerepel. Esetenként az édesanyáknak, feleségeknek, lány gyermekeknek kisebb csokrokat köttetnek a férfiak, de nárciszt és kis cserepes jácintot is szívesen választanak – magyarázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában