Akció

2022.03.31. 16:18

Tavaszi nagytakarítás: megtisztították a parkerdő környékét Szolnokon

Az akcióban ezúttal huszonhat lelkes önkéntes vett részt.

Szoljon.hu

Sokan vállalkoztak hétvégén is hulladékgyűjtő akcióra Fotó: Szolnoki ZöldErő

Az országos Tavaszi nagytakarítás programhoz csatlakozva a Szolnoki ZöldErő csapata a NEFAG Zrt.-vel karöltve szervezett tavaszi tisztogatást a Széchényi Parkerdő feletti részen, a Zagyva hullámterén. Március 27-én, vasárnap reggel, ragyogó tavaszi időben huszonhat lelkes önkéntes jelentkezett a nemes feladatra, közöttük akadt kisebb és nagyobb gyermek, valamint idősek is – olvasható közösség oldalukon.

 

A résztvevők több olyan területet is megtisztítottak, amely az év nagy részében víz alatt áll, most viszont a sajnálatosan hosszú csapadékmentes időszak következtében teljesen száraz volt. A kubik erdőben meglapuló szemét összeszedése volt a kitűzött cél, ennek pedig eleget is tettek. Az összeállt csapat nagyon lelkesnek és alaposnak bizonyult, gyorsan teltek a zsákok. Az összegyűjtött hulladékok ismét széles skálán mozogtak. Volt közöttük rengeteg PET-palack, parton hagyott horgász szemét, autóalkatrészek, autógumi külső-belső része, cipők, műanyag hordó és vödör, illetve hungarocell darabok is.

Bár a mostani akciójukat sétálósabbnak szerették volna megtenni, sajnos ismét rengeteg szemetet találtak a természetben. Az önkéntes csapat a természet tiszteletének fontosságát, értékeink megbecsülését szeretné elérni, és úgy érzik, jó úton haladnak, hiszen egyre több hasonló gondolkodású embert sikerül megismerniük, miközben a természeti helyek is tisztulnak.  

Az összegyűjtött hulladékok széles skálán mozogtak Fotó: Szolnoki ZöldErő

Négy kilométer séta és cipekedés után tizenhét zsáknyi hulladéktól sikerült megtisztítani a Zagyva hullámterének rövidke szakaszát. Az akció során ezen kívül ismét összegyűlt egy nagy zsáknyi aluminium doboz is, az ebből befolyó pénzösszeget pedig a későbbi akcióikhoz szükséges zsákok megvásárlására fordítják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában