Pályázat

2022.03.22. 11:25

Több fontos beruházásról döntött az abonyi képviselő-testület

Hét nyílt és hét zárt napirendi pontot tárgyalt a napokban az abonyi képviselő-testület. Az önkormányzat ülésén megtudhattuk, a közeljövőben öt zártkertes utca is jelentősen megújul a településen.

Hartai Gergely

Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az esemény első felében a helyi költségvetésről szóló városi rendelet módosításáról egyeztettek a képviselők. 

Pető Zsolt polgármester kiemelte, az önkormányzat általános működési célú támogatásaira 31 millió-400 ezer forintot kapott. 
– Tavaly a tartalékaink 249 millió forinttal emelkedtek, melyből a működési tartalék 131 milliót tett ki – taglalta a városvezető. 
Kiemelt figyelem hárult a település egy másik kulcsfontosságú ügyére, a termény- és kisállatpiac létesítésére, és az ehhez kapcsolódó döntések meghozatalára. 
A piacot érintő pályázat tartalmazza egy több mint ötszáz négyzetméteres csarnok megépítését a jelenlegi üzleti parkban – jelentette be a városvezető. 

A pályázat benyújtásához engedélyes tervdokumentációra volt szükség. Ezt követően megrendeltük a kiviteli papírokat és a költségvetést, mely alapot szolgáltat arra, hogy elindítsuk a közbeszerzési eljárást – sorolta Pető Zsolt. 
Az ülés végéhez közeledve az építési-beruházási projektek megvalósítása került előtérbe. Köztük is elsősorban a volt Sívó-kúria és a Nagykőrösi út 3. szám alatt lévő épület, valamint a Mikes-tó körüli futópálya. 
Ahogyan korábban már tárgyaltunk róla, egy kormányhatározattal százhetvennégymillió forint támogatásban részesült önkormányzatunk, melyből több fejlesztési és felújítási program valósítható meg. Ezek közé tartozik a Sívó-kúria részleges, illetve a Nagykőrösi út 3. szám alatt lévő ingatlan teljes helyreállítása. Ugyanakkor támogatást nyertünk a Mikes-tó körüli futópálya megépítésére – összegezte a fő fejlesztési irányokat a polgármester. 
Burkolatot kap a zártkertes övezetKormányzati támogatásnak köszönhetően öt zártkertes területen lévő utca kaphat jó minőségű, szilárd útburkolatot. A legutóbbi testületi ülésen a nyertes pályázat megvalósításáról is döntöttek. A településfejlesztési osztály tájékoztatása szerint a Bodócs közt, valamint a Szőlő, a Mogyoró, a Szilva, és a Szamóca utcákat érintik majd a munkálatok. 
– A munkát a vállalkozói szerződés aláírását követő kilencven napon belül el kell végezni, így június kilencedikére a tervek szerint elkészülnek az utcák – közölte a hivatal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában