Akció

2022.03.02. 19:55

Több zsáknyi szeméttől szabadították meg a szolnoki Szandai rétet

Szélmalomharcot vívnak, de hisznek a változásban.

Szoljon.hu

Bőven akadtak önkéntesek az elmúlt hétvégén is

Forrás: Szolnoki ZöldErő Facebook oldala

Az elmúlt hétvége sem maradhatott el hulladékgyűjtő akció nélkül a megyeszékhelyen. A Szolnoki ZöldErő önkéntes csapatához ezúttal a Nők Klubja Szolnok tagjai csatlakoztak – tájékoztattak közösségi oldalukon.

A 25 főre duzzadt lelkes csapat a Szandai réten és környékén vadászott a szél által széthordott hulladékokra. Aki járt az elmúlt hetekben a környéken, láthatta a bekötő utak mentén a boltokból rögtön a természetbe kerülő csomagolási hulladékok elszomorító látványát. Először a 442-es úti buszmegálló alatti részt tisztították meg, majd a 4-es főút irányában folyt tovább a munka. 

Az önkénteseket itt szomorú kép fogadta. Jószerivel minden egyes bokron műanyag zacskók és más egyéb hulladékok lógtak, akár egy szeméttel feldíszített karácsonyfán. A csapat elmondása szerint ez a bekötő út menti terület volt a legrosszabb állapotban. Miután megküzdöttek a szúrós bokrok fogságába esett hulladékkal, következhetett a főút és a boltok közötti nagy füves rész. Amerre az ember szeme csak ellátott, mindenhol zacskó, fólia tarkította a rétet. A négy órás munka alatt sikerült ennek nagy részét összeszedni, de tudják sok tennivaló maradt még, és hogy gyorsan újra képződik majd a szemét.

Az eredményes nap végén huszonöt zsák gyűlt tele szeméttel, amely most már szerencsére nem csúfítja tovább a természetet. A zsákokban, a kesztyűkben és az összegyűjtött hulladék kezelésében ezúttal az Auchan áruház segítette a csapatot.

Több zsáknyi hulladéktól sikerült ezúttal is megszabadítani a természetetForrás: Szolnoki ZöldErő Facebook oldala

A Szolnoki ZöldErő legközelebbi akciójára nem kell sokat várni, szombaton ugyanis a mostani helyszíntől mindössze pár száz méterre, a Tisza hullámtérre mennek a természetkedvelők, ahol a Tiszaligetből kiindulva takarítják meg a folyópart egy részét a PET-palackoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában