Galériával

2022.03.17. 17:27

Új autóbuszok állnak forgalomba Szolnok környékén

Ismét új buszok fiatalítják Jász-Nagykun-Szolnok megye járműállományát. Csütörtökön az autóbusz-állomáson tartott sajtótájékoztatón be is mutatták a Volvo 8900 típusú buszokat, és bejelentették az új Mercedes-Benz Intouro M típusú járművek érkezését. Az öt új közlekedési eszköz évente ötszázharminchatezer utas számára biztosít komfortosabb utazást.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Nagy Balázs

Fotó: Nagy Balázs

Tovább javul a személyszállítási szolgáltatás színvonala Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Csütörtökön a szolnoki autóbusz-állomáson tartott sajtótájékoztatón öt újabb busz érkezéséről adtak hírt.

Láthatjuk, hogy nagyon élénk élet zajlik itt az állomáson, az emberek szívesen használják a közösségi közlekedést, főleg akkor, ha megfelelő a szolgáltatás minősége. A busz akkor jön, amikor azt várják, olyan jármű érkezik, amit szeretnek, illetve olyan tarifát használnak, ami megfizethető

– kezdte beszédét dr. Mosóczi László, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

A szolgáltatás színvonalának növelése nemcsak az utasok életminőségét javítja, hanem ha többen szállnak buszra, vonatra, csökken a közutak zsúfoltsága, tiszták és csendesek lesznek az utcák, mérséklődnek a baleseti kockázatok.

– Azon dolgozunk, hogy az autózás alternatívájaként lehetőséget ajánljunk. A legerősebb érv a korszerű és komfortos járműpark – emelte ki.

Elmondása szerint a vállalat 2018-ban pörgette fel a járműfiatalítási programot, azóta több, mint ezerhétszáz új buszt szereztek be.

– Eddig az állomány negyvenöt százaléka megújult, a buszok átlagéletkora öt év alatt öv évvel, mindössze nyolcra csökkent. A modernizáció még magasabb fokozatára kapcsolunk, egy év alatt további ezer vadonatúj jármű frissítheti a flottát – fogalmazott.

A légkondícionált, fedélzeti kamerával és egyebek mellett elektronikus utastájékoztató rendszerrel felszerelt öt új autóbuszra háromszázhetvenöt millió forintot költöttek. A távolsági járatok Karcag és Budapest, a megyeszékhely és Kecskemét, Tiszasüly, valamint Tiszaföldvár között közlekednek majd.

A modern autóbuszok mellett az úthálózat folyamatos fejlesztése is hozzájárul ahhoz, hogy kényelmesebb, gyorsabb és biztonságosabb a közlekedés a megyében

– hangsúlyozta dr. Mosóczi László.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő hozzátette, az elmúlt esztendőben lépésről lépésre haladtak a térségben a fejlesztések. Szolnokot és környékét bekapcsolták a gyorsforgalmi úthálózatba, mellyel felértékelődött a térség szerepe.

A minőségi közösségi közlekedés versenyre tud kelni a személyautóval, mellyel a gazdaságosság mellett a környezet védelméért is tehetünk. Korszerű buszra jobb felszállni

– mondta az országgyűlési képviselő.

– A járműfiatalítás jó az utasoknak, az alacsony padló minden korosztály számára megfelelő feltételeket teremt – fogalmazott.

Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere a sajtótájékoztatón arról beszélt, miért fontos a városnak ez a beruházás.

Szolnok felértékelődését az infrastruktúra fejlesztés eredményezi, egyre többen telepednek le, legyen szó iparról vagy a munkavállalókról, így biztosítani kell a megfelelő szolgáltatásokat. Apró lépésekkel haladunk előre

– mondta.

 

Új mérföldkőhöz ért a járműfiatalítási program

A Volán Zrt. 2018 óta folyamatosan új autóbuszokat szerez be, ezzel a vidéki nagyvárosok lakóinak, és a társaság utazóinak kényelmét is biztosítják.

– A fejlesztések eredménye, hogy vidéken is jó élni. A kiszolgáló létesítmények színvonala Budapest környékével vetekszik – magyarázta dr. Bói Loránd, a Volánbusz általános vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: a járműmegújítás eredményeként az üzemanyag fogyasztás és a károsanyag kibocsátás is tíz százalékkal csökkent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában