Galériával

2022.03.24. 15:54

Új, két csoportos bölcsődét avattak Jászfelsőszentgyörgyön

Átadták a több mint 160 millió forintból kialakított modern, kétcsoportos Manó Bölcsődét kedden Jászfelsőszentgyörgyön.

Illés Anita

A régi iskola épületében alakították ki a bölcsődét Fotó: Pesti József

A beruházást a terület- és településfejlesztési operatív programban elnyert pályázati támogatásból és saját forrásból valósította meg az önkormányzat. 

 

Hiánypótló fejlesztéssel gazdagodott a kistelepülés, ahol korábban nem működött bölcsőde. A projekt keretében a Fő út 65. szám alatt található, használaton kívüli régi iskolaépületet újították fel. Két csoportszobát hoztak létre, megvalósult az akadálymentesítés, valamint az épület rekonstrukciójánál energiahatékonysági szempontokat is érvényesítettek. Ezenfelül eszközöket szereztek be, babakocsi tárolót, kerékpártámaszokat építettek, játszóudvart alakítottak ki, valamint fejlesztették a parkolókat. 

 

A Manó Bölcsőde ünnepélyes avatásán Kovácsné Bárány Ildikó bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos köszöntőjében a kormány bölcsődefejlesztési eredményeiről beszélt. 

 

Zelenai Tiborné polgármester köszönetét fejezte ki mindenkinek a bölcsőde létrehozásáért, ahol 26 kisgyermek gondozását tudják korszerű körülmények között biztosítani. 

Az eseményen Pócs János országgyűlési képviselő és Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke méltatta a családbarát fejlesztést. 

A bölcsőde épületét Kis Gábor esperes szentelte fel, majd a helyi óvodások adtak ünnepi műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában