Fejlődés

2022.03.28. 06:30

Vidékfejlesztési kérdésekkel is foglalkoztak a martfűi fórumon

Közéleti és vidékfejlesztési fórumra várták az érdeklődőket pénteken. A Martfűi Művelődési Központ és Könyvtár pódiumtermében tartott eseményt megelőző sajtótájékoztatón dr. Fazekas Sándor földügyi kormánybiztos, korábbi földművelésügyi miniszter hangsúlyozta: a város a térség kiemelkedő települése, melyre valamennyien büszkék lehetünk.

P. Pusztai Nóra

Dr. Fazekas Sándor ès Herczeg Zsolt Fotó: P. Pusztai Nóra

Jelentős a növényolajipar, korábban a sörgyártás volt a meghatározó, de a környéken jövedelmező a mezőgazdasági termelés is – fogalmazott dr. Fazekas Sándor. Hozzátette: látszik az átalakulás, árdrágulás, energiaáremelés sújtja az országot.

 

– Keresni kell a megoldást! Fontos, hogy az Európai Uniós és belpolitikai támogatási rendszer lehetővé tegye, hogy kedvező áron lehessen ellátni a magyar lakosságot, biztosítva a megélhetést – emelte ki.

 

Herczeg Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselő jelöltje elmondta, Martfű az elmúlt években jelentős mértékben fejlődött, ezen az úton haladnának tovább a jövőben is. A fejlesztési elképzelések között szerepel az infrastruktúra színvonalának emelése, a nevelési, oktatási intézmények korszerűsítése, de még a gazdaság erősítése is.

Jelenleg egy gazdasági szereplő van jelen, a népességmegtartáshoz a munkahelyteremtésen át vezet az út – jelölte ki a fejlődés irányát Herczeg Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában