Avatás

2022.03.21. 15:00

Vízügyi emlékparkot adnak át a víz világnapján Szolnokon

St. Martin is fellép az ünnepi eseményen.

Szoljon.hu

A park látványterve Fotó: MW archív

A víz világnapját 2022-ben a vízügyi ágazat a szolnoki Vízügyi Emlékpark átadásával ünnepli március 22-én délelőtt 11 órától. Az emlékpark a Belügyminisztérium néhai közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárának, dr. Hoffmann Imrének a kezdeményezésére, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság együttműködésével készült el Szolnokon, a Tisza-híd Tiszaligeti hídfőjénél.

Az eseményen fellép St. Martin a Tiszáról szóló szerzeményével, és verset mond Molnár László Jászai díjas színművész, a Szolnoki Szigligeti Színház társulatának a tagja. Az avatáson jelen lesz Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, dr. Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára, Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója, valamint Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában