Megyei közgyűlés

2022.04.29. 11:56

Az országos átlagnál eredményesebb munkát végeztek a jászkunsági rendőrök

A megyei közgyűlés a napirendi pontokban egyhangúlag döntött.

P. Pusztai Nóra

Dr. Rádi Norbert rendőr ezredes Fotó: police.hu

Az országgyűlési választások előkészületeiről, lebonyolításáról és eredményéről szóló beszámolóval kezdődött a megyei közgyűlés. Az első napirendi pont kifejtéseként dr. Rádi Norbert ezredes, megyei rendőrfőkapitány a Jászkunság közbiztonsági helyzetéről beszélt a megyeháza dísztermében péntek délelőtt.

A megye bűnügyi fertőzöttsége az országos átlag alatti, a nyomozáseredményesség magasabb, mint a korábbi években

– hangsúlyozta.

Elmondása alapján a javuló tendenciához a hatékony reagálás, a szolgálati ágak közötti kommunikáció valamint a kamerarendszerek bővülése is hozzájárult. Kiemelt figyelemmel fordulnak a bűn-, és balesetmegelőzés felé.

– Ha a számokra tekintünk látható, hogy tavaly összességében kevesebb közúti baleset történt, ám több volt közülük a halálos kimenetelű – magyarázta.

A rendőrségi beszámoló elfogadása után a megyei közgyűlés a további napirendi pontokban is egyhangúlag döntött. Majd zárt ülésen tárgyaltak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat kitüntető díjainak adományozásáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában