Segítségnyújtás

2022.04.11. 06:45

Bajbajutottakat szállásoltak el Tiszapüspökiben

Folyamatosan érkeznek a felajánlások.

Molnár-Révész Erika

Fotó: MW arhív / Nagy Norbert

Tizenhat ukrán menekültet, köztük két kismamát és tizenkét gyermeket szállásolt el az önkormányzat a napokban. A családokat a harmincnégy férőhelyes Ördögszekér Környezetvédelmi Oktatóközpontban helyezték el. 


A családokat csütörtökön elvittük Debrecenbe, hogy az idegenrendészet megadja számukra a menekültstátuszt, hiszen nem kettős állampolgárokról van szó. A menekültstátusz révén reményeink szerint már a jövő héten felvehetnék a szükséges védőoltásokat, illetve a gyerekek járhatnának óvodába, iskolába, emellett a szülők is elhelyezkedhetnének – tájékoztatott Bander József polgármester. Mint mondta: Tiszapüspökibe korábban is érkeztek menekültek, de ők a már ott dolgozó munkavállalók hozzátartozói voltak, akiket a vállalkozó el tudott szállásolni. 
A településre egyébként folyamatosan érkeznek szervezetektől, magánszemélyektől felajánlások, többek között ruhák és tisztálkodási szerek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában