Tájékoztatás

2022.04.22. 06:50

Beiratkozásra készülnek a leendő iskolások a Jászkunságban

A jelentkezés április 21-én és 22-én személyesen történik.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A napokban tartották a Szolnoki Tankerületi Központhoz tartozó általános iskolákban a beiratkozással kapcsolatos szülői értekezleteket. A tankerület február végén adta ki az idei körzethatárokra vonatkozó tájékoztatást. Az elmúlt évben egy utca három iskolához tartozott Szolnokon, míg idén csak egy intézmény tekinthető körzetesnek.

– A jogszabályok előírják, hogy a körzetek kijelölését csak olyan módon lehet megtenni, hogy az egy településen lévő iskolákban a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű tanulók aránya egyenletes maradjon, egyetlen intézmény se lépjen a szegregáció útjára. Ennek érdekében a körzetek felülvizsgálata minden évben megtörténik és meg is kell, hogy történjen – tájékoztatta hírportálunkat Csatóné Fekete-Szabó Andrea, a Szolnoki Tankerületi Központ Köznevelési, Jogi és Humánpolitikai Főosztályának szakmai vezetője.

A működési területükön huszonöt általános iskolába körülbelül 1215 elsős gyermeket várnak a beiratkozásra, ez a létszám Szolnokon 600 fő.

– A jelentkezés április 21-én és 22-én személyesen történik, melynek folyamatát a szülő segítheti, ha előzetesen a KRÉTA felületen regisztrálja gyermeke adatait – emelte ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában