Program

2022.04.07. 13:55

Bükkaljai település lesz a Szolnoki Utazás Kiállítás idei díszvendége

A programon többek között Jánoshida, Kengyel, Kőtelek, Nagykörű, Martfű, Örményes, Rákóczifalva, valamint Abony képviselteti magát.

Hartai Gergely

Fotó: Hartai Gergely

Idén Noszvaj lesz a díszvendége a Szolnoki Utazás Kiállításnak, melyet 23. alkalommal rendeznek meg a megyeszékhelyen. Az április 22-én és 23-án rendezendő esemény részleteiről csütörtökön az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tájékoztattak a szervezők. Elhangzott, a kétnapos kiállításon koncertek, bemutatók mellett a Térségi Hagyományok Tere, a Bábos Kavalkád, Csányi Sándor gulyáskirály gasztronómiai bemutatója, Abony szabadulószoba-játéka, terep rally versenyautó és nyereményjátékok kínálnak izgalmas időtöltést a családoknak.

Szabó Péter noszvaji polgármester a sajtótájékoztatón arról beszélt, Budapest után Szolnok a második legnagyobb küldő települése Noszvajnak, ezért külön öröm számukra, hogy itt mutathatják meg magukat. 

 

– Községünk számos műemlékkel rendelkezik. Köztük van a híres De la Motte kastély, amit mindenképp érdemes megnézni. Az egyes helyszínek megtekintésére kiválóan szervezett túrák állnak rendelkezésre – idézte fel a helyi idegenforgalmi látnivalókat a településvezető.

A bükkaljai falu mellett több térségbeli település is a nagyközönség elé tárhatja turisztikai kínálatát. A programon többek között Jánoshida, Kengyel, Kőtelek, Nagykörű, Martfű, Örményes, Rákóczifalva, valamint Abony képviselteti magát. 

A kiállítók sorában találjuk továbbá az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesületet, a Hévízi Szobakiadók Szövetségét és a Mistral Travel Utazási Irodát. Ezen az expón debütál a Tourinform szolnoki irodájának megújult honlapja is, amely a térség program és szálláskínálata mellett turisztikai célpontokat, kerékpártúrákat, gasztronómiai különlegességeket jelenít meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában