Fertőzés

2022.04.28. 16:03

Csökken az influenzások száma

Az influenzaszerű megbetegedéseket a 15-34 éves felnőttek között diagnosztizálták a leggyakrabban.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentések szerint április 18. és 24. között 7800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, ez 13 százalékkal kevesebb beteget jelentett az ezt megelőző héthez képest – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön közzétett heti jelentésében.

Azt írták: tizenöt megyében csökkent, a fővárosban és két megyében (Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom megye) emelkedett, Fejér és Pest megyében nem változott az orvoshoz fordulók gyakorisága.

A betegek 21,7 százaléka gyerek, 38,2 százaléka 15-34 éves felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 27,1 százaléka, 13 százalékuk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

A tavaly év 40. hete és az idei év 16. hete között összesen 1445 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az NNK laboratóriumában, ezekből 318 esetben igazoltak influenza A vírust. Száznegyvennyolc mintában légúti óriássejtes vírust (RSV), huszonnyolc esetben adenovírust, százhét esetben pedig koronavírus mutattak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában