Nagykunság

2022.04.28. 06:50

F. Kovács Sándor: a fiatalok helyben tartása lehet a térség fényes jövőjének záloga

F. Kovács Sándor, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője jókora fölénnyel nyerte meg Jász-Nagykun-Szolnok megye 3. számú egyéni választókerületét az április harmadikai választásokon. A nagykunsági és Tisza-tavi települések képviselője ezáltal újabb négy évre kapott bizalmat a már megkezdett munka folytatásához.

Daróczi Erzsébet

F. Kovács Sándor, Jász-Nagykun-Szolnok megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerületének Fidesz–KDNP-s képviselője Fotó: Daróczi Erzsébet

Nagyon megtisztelő az a bizalom, amivel a választókerületben élők kitüntettek, ilyen magas támogatásban még egyetlen országgyűlési képviselő sem részesült, mint én – kezdte F. Kovács Sándor. 

– Bízom benne, hogy ezt az eddig elvégzett munkámnak köszönhetem, annak, hogy településről településre járva mindig igyekeztem segíteni, és ezt teszem a következő négy évben is, hiszen a munka folytatására kaptam megbízást. Arra, hogy azt, amit közösen elkezdtünk, közösen tudjuk folytatni. Mára nagyon jó kapcsolatot alakítottam ki a településvezetőkkel, a lakosokkal, mivel az elmúlt négy évben akár egy ünnepen, rendezvényen az itt élők negyven százalékával személyesen is találkoztam. Mert számomra fontos, hogy ne csak a kampányban, hanem a választások közötti időszakban – az örömökben és bánatokban, a sikerekben és olykor sajnos a kudarcokban – is együtt legyek a körzetemben élőkkel. 

– Mire a legbüszkébb, ami az ön közbenjárásával fejlődött a térségben? 

– Nem tudok kiemelni egy-két sikert, mert nincs olyan település, ahol a Magyar Falu Programból akár konyha, bölcsőde, óvoda, iskola, orvosi rendelő ne újult volna meg. Az egyház részéről a temetőket emelném ki, de épp olyan fontosak az önkormányzati lakások, csatornahálózatok fejlesztése és a munkahelyteremtő beruházások is. 

Az a jó, hogy vannak folyamatban lévő ügyek, cégek érkeznek a Tisza-tó térségébe. Sok munkahely létesült, így azt gondolom, jól haladunk.

– Örülök annak, hogy gyors tempóban fejlődik az úthálózat, ami nem jelenti azt, hogy a végére értünk a felújításoknak – legalább négy-öt olyan útszakasz van, amit ezen ciklus elején meg kell oldani. De, aki nyitott szemmel jár, az látja, hogy évről évre dolgozzuk le azt a több évtizedes hátrányt, ami jellemezte ezt a térséget. Látványos a fejlődés a településeken: családi házak újulnak meg, sokan alapítanak helyben családot. Bölcsődék is épülnek, ami azt jelenti, egyre több olyan fiatal vállal gyermeket, akik biztos munkahellyel rendelkeznek. 

– Hogyan látja Nagykunság és a Tisza-tó jövőjét? 

– A Tisza-tó újból megjelent a hazai turizmus térképén, több tízezer látogatója volt tavaly is, a szám minden évben emelkedik. Mondhatni, az aktív és ökoturizmus Mekkájává vált, mert ide jön az, aki a vízi- és kerékpártúrákat vagy a kirándulásokat szereti. Egyre kedveltebb üdülési célpont, legyen szó az év bármely időszakáról. Azt gondolom, nagyon jó megélhetést tud biztosítani a turizmus a Tisza-tó környékén élőknek. 

A Nagykunság szempontjából pedig rendkívül fontos, hogy minél közelebb jöjjön az M4-es gyorsforgalmi út, ami már Törökszentmiklósig eljutott.

– Él a remény, hogy folytatódik Fegyvernek–Kenderes–Kisújszállás–Karcag között, ami által a munkahelyteremtő beruházások is új lendületet vehetnek, hiszen Karcagról kevesebb mint másfél óra alatt fel lehetne érni Budapest határába. 

– Melyek a legfontosabb új feladatok? 

– Sok munkát sikerült elvégezni az elmúlt négy évben, de még bőven akad tennivaló. Munkahelyteremtő és infrastrukturális beruházások, szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetés, ivóvízjavító programok vannak folyamatban, így azt gondolom, fényes jövő előtt áll a térség. Mivel a munka folyamatos, nem négy éve kezdődött, köszönettel tartozok az elődöknek, akik ezt előkészítették, és rengeteget tettek a térségért. Így Varga Mihály pénzügyminiszternek, dr. Fazekas Sándor földügyi kormánybiztosnak, akikkel közösen folytatjuk a munkát, hiszen nélkülük elképzelhetetlen lenne a térség fejlesztése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában