Beruházás

2022.04.10. 06:50

Felújítják a civil élet megyei központját Szolnokon

A tervezett munkákkal június végéig kell elkészülniük a szakembereknek.

Kovács Berta

Mészáros Ágnes, a Civil Közösségi Szolgáltató Központ munkatársa mutatja az egyik kicserélt ablakot Fotó: Mészáros János

Megújul a megyeszékhelyen a Baross úton működő Civil Ház, mely 2007. szeptember elsejétől látja el feladatát. Korábban Civil Információs Centrum, utóbb Civil Közösségi Szolgáltató Központ (CKSZK) néven. 

Az épületet még az 1920-as években húzták fel, 2007-ben az önkormányzat, majd a 2007 óta CKSZK címbirtokos Contact Mksz egyesület végzett rajta felújításokat. 

Az ingatlan azonban már nem felelt meg a mai kor energetikai elvárásainak, ezért az egyesület Gulyás Gergely miniszterhez fordult segítségért, számolt be róla dr. Molnár Beáta elnök. 


A Miniszterelnökséget vezető miniszter a beruházási tervek áttekintését követően az egyesület kérelmét 100 százalékban támogatta, így ebben az évben közel 40 millió forintból megvalósulhat a Civil Ház teljes energetikai rekonstrukciója. 
Ez magában foglalja az épület teljes szigetelését, víz elleni szigetelését, beleértve a tetőt is. 
Ezek mellett a nyílászárók cseréjét, homlokzatok újjáépítését, elektronikus kaputelefonok felszerelését, akadálymenetesített feljáró kialakítását, és parkolóépítést is megvalósíthatnak. 

 

A munkálatok nagy erőkkel zajlanak, a belső felújításokkal már el is készültek. 
Bent már tudjuk fogadni a megyei civil szervezeteket, az épület teljes megújulását követően pedig ismét igénybe tudják venni a ház összes népszerű szolgáltatását, beleértve az udvari rendezvények megtartását is – hangsúlyozta dr. Molnár Beáta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában