Jászkunság

2022.04.26. 06:55

Herczeg Zsolt: egy térség akkor igazán sikeres, ha minden települése azzá válik

Ma még polgármester, május 2-ától pedig már a parlamentben képviseli a Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik szegletében élők érdekeit Herczeg Zsolt. Megyénk négyes számú egyéni választókerületének Fidesz–­KDNP-s országgyűlési képviselője szerint egy térség akkor lehet sikeres, ha annak minden települése az. Ezen gondolattól vezé­relve, a kereszténydemokrata, nemzeti értékek mentén kezdte meg és végzi majd jövőbeni munkáját.

Rimóczi Ágnes

Herczeg Zsolt, Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú országgyűlési egyéni választókerületének Fidesz–KDNP-s képviselője Fotó: MW Archív

– Habár kétségkívül a pozitív eredmény a legfontosabb, azért tekintsünk vissza egy kicsit a kampány időszakára! Hogyan látja az április 3-a előtti heteket? 

– Hihetetlenül mozgalmasnak. A jelölésemtől számítva viszonylag kevés volt az idő. Különösen azért érzem így, mert egy új dolog előtt álltam. Polgármesterként már van tapasztalatom, rengetegen ismernek, sokakkal vagyok kapcsolatban, de a kampány fő célja az volt, hogy a térség többi településén is minél jobban megismerjenek az ott élők. Találkoztam a polgármesterekkel, akiket természetesen már régóta ismerek, és igyekeztem lehetőséget teremteni minél több beszélgetésre a lakossággal is. Rövid volt az idő, így meglehetősen feszített volt a két hónap programja. 

Szerencsére kedvezőek voltak a benyomások, egy-két esetet leszámítva pozitív visszajelzéseket kaptam az emberektől. 

– Ahogyan végül a választási eredmény is pozitív lett. 

– Igen, amiért nagy köszönettel tartozom a választópolgároknak és mindenkinek, aki segített a kampányban. Természetesen végig bíztunk a sikerben, de most már elmondhatom, hogy én magam és a környezetem is sokkal szorosabb eredményre számított. Nem várt különbséggel sikerült megnyerni a választást, ami még öröm­telibbé teszi számomra a sikert. Ez mutatja, hogy a térség lakossága számít rám és bízik bennem. Ezt a bizalmat meg kell hálálnom, ezen fogok dolgozni. 

– Elkezdődött a munka? 

– Most még polgármesterként is vannak feladataim. Bizo­nyos dolgokat még el kell végeznem, be kell fejeznem, hogy aztán átadhassam az önkormányzat vezetését. 

Május 2-án lesz a parlament alakuló ülése, utána teljes mértékben a képviselői tevékenységemre fogok koncentrálni. 

– Mik lesznek a legfőbb céljai munkája során? 

– A térségben lévő huszonhárom településen élők érdekeinek képviselete, és természetesen a városok, de főleg a falvak fejlesztése. Utóbbihoz nagyon fontos cél a források megszerzése. Igyekszem majd egyensúlyt teremteni, mindent megteszek, hogy az összes településre jusson fejlesztési forrás. Mindezek érdekében természetesen tartom a kapcsolatot a polgármesterekkel, felkeresem őket, hogy átbeszéljük a feladatokat, a prioritásokat, már most számos konkrét terv megfogalmazódott. Nagyon fontos lesz a munkám során az, hogy a településeken működő civil szervezetekkel, valamint meghatározó gazdasági szereplőkkel is meglegyen az összhang, működjön az együtt gondolkodás. 

– Mi a leghangsúlyosabb feladat a térségben? 

– Egyértelműen a Tiszazug felzárkóztatása. Amikor az ember végigmegy az ottani kistelepüléseken, azt látja, hogy bár szépek, tiszták és rendezettek, szerényebbek a körülmények. Ezeket a kis falvakat, községeket jobban kell segíteni, mint a nagyobb településeket, városokat, ez egyértelműen látszik. Gondot jelent számukra, hogy az állami normatívához nehezen tudják biztosítani a szükséges önerőt, mivel a saját bevételeik alacsonyak. Sok mindenről beszéltem már a polgármester kollégákkal, az biztos, hogy nagyon átgondolt cselekvésre lesz majd szükség az előttünk álló időben. Ezeknek a településeknek nagy segítség a Magyar Falu Program, bízom benne, hogy a jövőben is számíthatunk erre. 

Minden erőmmel azon leszek, hogy mind a huszonhárom településünk tovább fejlődjön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában