Árvíz

2022.04.19. 20:51

Huszonkét éve ezen a napon tetőzött a Tisza Szolnokon

22 éve vonult le a 2000-es rekord árvíz a Tiszán.

Szoljon.hu

Fotó: Szalay Ferenc Facebook-oldala

Huszonkét évvel ezelőtt, 2000. április 14-én, 1041 centiméteren tetőzött a Tisza Szolnoknál. Ki ne emlékezne a város hősies küzdelmére a hömpölygő Tiszával és Zagyvával szemben. A sok rossz mellett azonban volt a történteknek pozitív oldala is, erre hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Immáron 22 éves az emlék, mely egyszerre tragikus, másrészt viszont felemelő, hiszen nem csupán városként/megyeként mutattunk sosem látott méretű összefogást, de országos szinten is, elég csak arra gondolni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr is Szolnokon járt, hogy személyesen vegyen részt a munkálatokban. 2000-ben tényleg minden vízügyi, katasztrófavédelmi, rendészeti szerv, hivatal, szeretetszolgálat, civil szervezet és elképesztő mennyiségű önkéntes tett hozzá az árvíz elleni heroikus küzdelemhez, azóta sem tudunk eleget köszönni nekik, azért hogy legyőztük szeretett Tiszánk árhullámait.

– írta a város első embere.

Az eseményekről korábbi visszaemlékezéseinket, illetve képgalériáinkat itt olvashatják és tekinthetik meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában