Látogatás

2022.04.21. 18:14

Kadétok jártak a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központnál

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum diákjai immár második alkalommal tettek kétnapos látogatást Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központnál.

Szoljon.hu

Fotó: honvedelem.hu

A Honvéd Kadét Programban résztvevő fiatalokat Kiss Róbert ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte április 19-én, Szolnokon – olvasható a honvedelem.hu-n. A 9. és 10. évfolyamos tanulók testnevelési foglalkozásáról – rendhagyó módon – a katonai szervezetnél önkéntes műveleti tartalékosként szolgálatot teljesítő Szellő Imre szakaszvezető gondoskodott. A profi ökölvívó, a Boksz Világszervezet (WBO) interkontinentális bajnoka ízelítőt adott az ökölvívás alapjaiból.

A diákok ezt követően – a Damjanich János Múzeum állandó kiállítása, a szolnoki képtár mellett – megtekintették az intézmény két időszaki, az interaktív néprajzi és a századelőt bemutató tárlatát is.

Fotó: honvedelem.hu

Az eseménydús napot kipihenve a másnap reggel sportfoglalkozással kezdődött, a központ katonáival közösen rótták a köröket, majd az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár közreműködésével paintball lövészeten vettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában