Köszöntés

2022.04.03. 09:08

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték a karcagi Ilonka nénit

Április 1-jén, 90. születésnapján az önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester, a polgármesteri hivatal részéről dr. Zsembeliné Kovács Mária anyakönyvvezető köszöntötte otthonában, családja körében Szilágyi Lajosné Ilonka nénit és adták át részére Orbán Viktor köszöntő levelét.

Daróczi Erzsébet

Ilonka néni. Szepesi Tibor polgármester, dr. Zsembeliné Kovács Mária anyakönyvvezető, és családja egy része Fotó: Daróczi Erzsébet

Ilonka néni mint elárulta, gyerekként – mivel sokáig viccelték az április 1-el – letagadta születési dátumát, inkább azt mondta 2-án született.

Ez elkísért végig az életemen– árulta el az ünnepelt, aki már tíz évesen gazdálkodó szüleinek segített a határban. Vasutas férjével egy szórakozóhelyen ismerkedett meg, s több évtizedes, örök szerelem volt az övék. Amíg férjét nem százalékolták le, addig Ilonka néni a gyerekeket nevelte, vezette a háztartást, művelte kertjüket, ahol megtermelte amire szükségük volt, s gondozta az idős szülőket. 1980-ban elment dolgozni, mert férje beteg lett. Aztán amikor ő is nyugdíjba ment, kapott egy súlyos betegséget, amiből szerencsére felépült, s ma is jól van. 

 

Hét közben hordják számára az ebédet, hétvégén azonban főz. Kedvence a káposztás tészta, de sokszor süt krumplis pogácsát és kalácsot is. Ma reggel barátnője, Papp Mihályné Marika néni volt az első köszöntője, hetven éves barátság az övék. Bár két gyermekét már elvesztette, de szeretett lánya és annak családja körében jól érzi magát. Rejtvényt fejt, olvas, kertészkedik és tyúk, kacsa, gyöngyi is van az udvaron. A hosszú élet titka a munka, a szeretet, a békesség – árulta el nekünk Szilágyi Lajosné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában