Ünnep

2022.04.02. 06:30

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Szilá­gyi Lajosné Ilonkát Karcagon

Az önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester, a polgármesteri hivatal részéről pedig dr. Zsembeliné Kovács Mária anyakönyvvezető köszöntötte a szépkorú hölgyet.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

Kilencvenedik születésnapján ünnepelték Szilá­gyi Lajosné Ilonkát pénteken karcagi otthonában. Az önkormányzat nevében Szepesi Tibor polgármester, a polgármesteri hivatal részéről pedig dr. Zsembeliné Kovács Mária anyakönyvvezető köszöntötte a szépkorú hölgyet családja körében. 

Ilonka néni elárulta, gyerekként – mivel sokáig viccelték az április elsejével – letagadta születési dátumát, inkább azt mondta, másodikán született... 

– Ez végigkísért az életemen – árulta el az ünnepelt, aki már tízévesen gazdálkodó szüleinek segített a határban. Vasutas férjével egy szórakozóhelyen ismerkedett meg, több évtizedes, örök szerelem volt az övék. Amíg férjét nem százalékolták le, addig Ilonka néni a gyerekeket nevelte, vezette a háztartást, művelte kertjüket, és gondozta az idős szülőket. 

 

Elmesélte, hogy amikor nyugdíjba ment, súlyos beteg lett, amiből szerencsére felépült, és ma is jól van. Hétvégente főz, kedvence a káposztás tészta, de sokszor süt krumplis pogácsát és kalácsot is. Péntek reggel barátnője, Papp Mihályné Marika volt az első köszöntője, hetvenéves barátság fűzi össze őket. Bár két gyermekét már elvesztette, de szeretett lánya és annak családja körében jól érzi magát. Rejtvényt fejt, olvas, kertészkedik. Ilonka úgy véli, a hosszú élet titka a munka, a szeretet és a békesség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában