Oktatás

2022.04.23. 09:35

Pénzügyi ismeretekkel vértezik fel a szolnoki kerósokat

A diákokhoz Tiszó Adrienn, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. munkatársa látogatott el.

Köllő Judit

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A pénzügyi tudatosságra nevelés nagy hangsúlyt kap a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában. A kilencedik osztályosoknak szervezett legutóbbi rendhagyó pénzügyi tanórába egy szakértő, Tiszó Adrienn, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. munkatársa is bekapcsolódott – tudtuk meg Mustos Szilvia pedagógustól. 

Fontos, hogy megbízható forrásból származó, a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a diákok

– hangsúlyozta Mustos Szilvia. 

– A tanórák hatékonyabbá tétele érdekében lehetőség nyílik pénzügyi szakember bevonására is, idén Tiszó Adrienn van a segítségünkre, online formában. Legutóbb a pénzügyi tervezésről és a megtakarításokról beszélgettünk, melyhez kapcsolódóan a tanulók életkorukhoz illő űrlapokat töltöttek ki. A Pénziránytű Alapítvány által kiadott füzet nagy hasznunkra volt, az interaktív óra keretében több feladatot is megoldottunk közösen. Sok diák pedig a kamatszámítás rejtelmeibe is belemélyedt. Fontosnak tartjuk ezen ismeretek elsajátítását, mivel a középiskolások többsége már rendelkezik saját bankszámlával, ahová ösztöndíját vagy egyéb juttatásait várja – fejtette ki a pedagógus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában